test

KOMENTAR Ivica Roko – apsolutni pobjednik izbora

Autor: Maro Marušić
Jedan čovjek s jednim sloganom i jednim predizbornim plakatom potaracao je stranke s moćnom infrastrukturom i ogromnim brojem članova

Ivica Roko apsolutni je pobjednik lokalnih izbora u Dubrovniku. Za 50-100 godina naša će djeca i unuci u povijesnim udžbenicima učiti o ovom suludom podvigu. Bila jednom jedna nezavisna lista koja je s jednim čovjekom, jednim sloganom i jednim predizbornim plakatom potaracala stranke s moćnom infrastrukturom i ogromnim brojem članova.

-Profesorice, vi nas zajebavate – reći će ljuto Bubalica Nevenka – To ste slagali samo da nam je zanimljivije na satu, da vas slušamo umjesto da blejimo u pametne telefone.

-Draga Nevenka, pitaj baku i didu gdje su bili dvadeset prve i za koga su glasali?

-Čekajte, vi hoćete reći da je jedan običan karićar bez ikakve logistike pobijedio bivšeg gradonačelnika i ministra, plus stranku koja je tradicionalno u Hrvata druga po jačini, plus stranku koja je tradicionalno u Dubrovniku druga po broju članova, plus stranku koja sudjeluje u radu Sabora, plus stranku kojoj je šef Miroslav Škoro? – upitala je Nevenka koja je po starom, dobrom običaju nabubala napamet rezultate lokalnih izbora svibnja 2021. godine Gospodnje.

-Da, to hoću reći – rezolutno je kazala Profesorica, a onda odmah dodala – Samo što on nije običan karićar.

-Da, on je alkoholizirani karićar – uletio je s bazom Panker Zoka smijući se na sav glas.

-Da, on jest karićar koji više voli pivo nego Capak cjepivo – potvrdila je Profesorica - ali biračima to uopće nije bilo važno.

-Pa što su onda Dubrovčani vidjeli u njemu? – upitao je Toni zvani Minecraft – Jesu li i oni bili pijani nad listićima kada su birali da ih vodi čovjek bez ikakvog političkog iskustva?

-Slušajte – sjetno je krenula profesorica – Roko je prije svega dobar čovjek, ljudina. Dvadeset godina dizao se iz kreveta prije pijevaca i odlazio odrađivati teški posao. Umjesto u šteli, život je proveo na baušteli. Svaku kunu za pivu je krvavo zaradio. Birači su prepoznali poštenje i nagradili su ga mjestom u gradskom vijeću, razumijete?

-I dalje ne razumijemo – nastavila je Nevenka s filozofijom  - Super je što pošteno zarađuje za krušni i pivski kvasac, ali da bi netko uspješno vodio grad potrebne su i druge kvalifikacije.

-Što je potrebno? – uletio je ponovno Panker Zoka – potrebno je da krade, da uhljebljuje ljude iz svoje stranke, da mulja s prostornim planovima, da pogoduje na javnim natječajima, jesu to te kvalifikacije, ha, Nevenka?

-Smirite se – reče profesorica – ne razumijete bit. Osim što im se sviđa njegovo poštenje i iskrenost, birači su dali Roku glas kako bi poručili svim ostalim političarima i strankama da im je pun kurac!

-Profesorice, pa vi psujete – zgrozila se katolkinja Lazarka.

-Oprostite, ali stvarno nisam znala kako da drugačije objasnim povijesni rezultat Ivice Roka.

-Kako im se to napunio kurac? – upitao je Denis, zvani Vragolasti Penis, kojemu se itekako sviđalo da se na satu psuje. Sav se pretvorio u uho što će mu Profesorica odgovorit.

-Biračima je jednostavno bilo dosta nerada i nesposobnosti kojem decenijama svjedoče. Napunio im se, da izvinete, onaj dole zbog prekomjerne gradnje i užasnog GUP-a, zbog nagrđivanja prostora Uvale Lapad, Ploča i drugih dijelova grada, zbog francusko-turskog konzorcija koji je trebao graditi terminal, zbog marine Franja Pašalića, zbog golfa na Srđu, zbog toga što se ne (g)rade sportska i dječja igrališta, što Grad nema sportsku i koncertnu dvoranu nego samo zgradurine koje se prodaju po bolesnim cijenama, zbog pogodovanja u javnim natječajima, zbog zapošljavanja podobnih umjesto sposobnih, zbog nabujalog broja uhljeba, zbog potrošnje javnih sredstava na nepotrebne troškove, zbog gužvi na graničnim prijelazima u vrijeme izbora, zbog manjka šetnica, zbog manjka parkova, zbog manjka teniskih i svih drugih terena, zbog manjka bazena, zbog manjka domova za umirovljenike, zbog manjka skrbi za teško oboljele, zbog nedovoljne brige za osobe s invaliditetom…

Začuje se kucanje na vratima učionice.

… zbog ravnatelja škola koji na tu poziciju dolaze, jer su bliski strankama, a ne zato jer znaju znanje.

U razred je ušao Ravnatelj.

-Je li i naš ravnatelj dobio tu poziciju preko veze? – ispalio je Toni Minecraft pitanje, a šef škole se nasmijao.

-Draga djeco – krenuo je objašnjavati – Tako se to radilo u vremenu prije Ivice Roka. On je bio revolucija. Poruka svim političarima da napokon iz temelja moraju mijenjati sistem. Tek danas, nakon što su prošla desetljeća od slavnih lokalnih izbora 2021. godine, vidimo kolike su bile posljedice ulaska Roka u Gradsko vijeće. Da se stvari nisu počele mijenjati, birači bi na sljedećim izborima vjerojatno radije birali kamen, nego one stare, uhodane obrasce.

-Mislite radije bi izabrali pivu i ne bi bili u krivu? – napokon je shvatio Denis zašto se Dubrovčanima napunio penis.

Popularni Članci