'

INTERVJU S KORČULANSKIM SLAVUJEM Petar Šegedin Pjero: Zamišljao sam estradu puno lošijom nego što jest

Autor: Ivana Smilović
Kad se prijavio na ‘Superstar’, Petar Šegedin nadao se glazbenoj karijeri, ali nije mogao ni zamisliti da će tek nekoliko mjeseci nakon završetka showa, u kojem čak nije ni pobijedio, imati dvije pjesme i umjetničko ime. No mladi Korčulanin lako se nosi sa svim izazovima slave, a za Dubrovački dnevnik otkrio je kako mu je show promijenio život, sviđa li mu se put kojim je krenuo te kakvu ulogu u svemu tome ima Tonči Huljić  

Finale Superstara bilo je još u prosincu prošle godine, nije to tako davno, a vi već imate dvije pjesme i umjetničko ime. Jeste li očekivali da će sve ići ovako dobro?

Očekivao sam da će sve biti u redu, pogotovo kad je Tonči Huljić u svemu tome. Morao sam očekivati da će sve biti u redu i ispalo je tako!

Jeste li zadovoljni smjerom u kojem vam karijera ide, pjesme su već poprilično uspješne?

Jesam, jesam. Stvarno! Prva pjesma je fantastično prošla, sve ljude je dotakla, napravila je što je god  mogla dobro, ma najbolje. A druga će to napraviti, nije se toliko rasplamsala kao prva, ali sigurno će se kroz vrijeme to dogoditi.

Spomenuli ste već Tončija Huljića, stječe se dojam da ste vas dvojica baš „kliknuli“?

Naš odnos funkcionira stvarno fantastično. Ja se nadam da će ta suradnja potrajati. Što dulje, to bolje!

Tončija znamo samo s ekrana, kako je raditi s njim, je li otkačen, ozbiljan...?

Kad se ne radi, Tonči je skroz, ne mogu reći flegma, ali tako nešto. Super je osoba, odličan prijatelj prvenstveno, onda tek suradnik i u neku ruku i kolega. Ali kad se radi, onda se radi, onda nema mjesta zezanciji, nego samo treba napraviti posao. A zezati se može prije ili nakon posla.

Je li estradni svijet onakav kakav ste zamišljali kad ste se prijavili na Superstar, kako zapravo funkcionira?

Nisam tako zamišljao, zamišljao sam puno lošije nego što je. Prezadovoljan sam i preponosan na sve što mi se dogodilo. Ne znam koji bi mladić koji se bavi glazbom mogao reći da ne želi to što ja imam. Definitivno, ovo u ovoj jačini nisam očekivao, očekivao sam nešto, ali ovako – sigurno ne.

Uzima li se u obzir vaš mišljenje što se tiče vrste glazbe koju izvodite?

Naravno, i Tončijevo i moje. Možemo se dogovoriti sve. To mi je super kod njega, što je uvijek otvoren recimo za suradnju, iako bolje rečeno za pitanja. Uvijek me pita za mišljenje, da razmislim o nečemu, bi li bilo bolje nešto ubaciti. Otvoren je za sklad, što mi je super kod njega!

Čini se kao da ste u dalmatinskoj pjesmi vi – baš vi?

Sigurno, to sam pravi ja i to mi nitko ne može oduzeti. U tom smjeru ću sigurno nastaviti.

Kakvo je bilo iskustvo snimanja spota?

To je bilo super. Super je ekipa, kao i cura Lara koja je bila u spotu, nju ćemo isto pozdraviti ovim putem! Prošlo je fantastično, prezadovoljan sam sa svim komentarima i svime što je bilo moguće dobiti, sve je stvarno super prošlo.

A komentari su stvarno pozitivni, svi vas hvale. Dosta vas uspoređuje s kumom Vinkom Cocom, vjerujem da vam je to posebno srcu drago.

Jest. Kad te netko uspoređuje s takvim imenom kao što je bio Vinko, onda je to stvarno nešto perfektno. To stvarno treba osoba zaslužiti.

Nadate li se da ćete kroz godine doseći njegovu slavu i prepoznatljivost?

Svakako! Iako, za prepoznatljivost mogu slobodno reći da je već imam. Ali nekako će s vremenom biti bolje nego što je trenutno. Radim i gradim se kroz godine.

Je li bilo situacija da vam prilaze na ulici?

Naravno, ima ih još. I to puno prilika, pa i plaćenih kava i pića. Pozivaju me i u društvo za zapjevati dvije-tri pjesme. U Splitu me svaka druga osoba zna. Sjednem u taksi, pa me taksist pita: „E, jesi ti onaj mali što je pjevao na ‘Superstaru’?“. Na ulici me zaustavljaju ljudi, žele se slikati, autogram… Ludnica!

Komentiraju li vas, govore da si bio odličan u showu?

Kako ne, svi komentiraju. Ispunjava me to.

Od malena se bavite glazbom, glazba vam je zapravo i u krvi.

Tako je! Cijela moja familija se bavi glazbom, pjevam na festivalima već od sedme godine. Cijeli život sam uključen u glazbu, kako sviranjem, tako i pjevanjem. Pjevam s ocem, majkom, didom, rođacima… Svi u obitelji mi se bave glazbom, ukratko!

Imate li omiljenu pjesmu?

Svaka pjesma mi je omiljena ako ima dušu i početak i kraj. Kako bi rekli, da ima glavu i rep.

Što slušate privatno, je li samo riječ o „dalmatinskoj pismi“ ili ima svega?

Slušam više-manje sve osim ovih modernih cajki. Nisam baš ljubitelj toga, ali volim poslušati dobru narodnu glazbu, ne ovo novo što se sad radi, to mi nije baš drago. Iako poštujem svaki žanr glazbe, neka se svi bave glazbom koju vole. Neću nikoga kritizirati ako pjeva cajke. Svakoga poštujem jer to je prvenstveno glazba, možda se meni na neki način neće svidjeti ta vrsta, a možda se nekome neće svidjeti moja vrsta glazbe. Sve je to tu negdje, trebamo se tolerirati, to je najbitnije.

Kako izgleda vaš dan, s obzirom da ste zvijezda u usponu, je li sve posvećeno glazbi ili se ima vremena i za privatni život?

Ima vremena za sve. I za izaći vani i popričati s prijateljima, otići s njima na piće. Za to uvijek imam vremena. Da rečem da je sve posvećeno glazbi - to sigurno nije, slagao bih kad bih to rekao. Ima svega!

Kakve su reakcije obitelji na ovo sve što vam se događa?

Super su. Prvenstveno mamina. Mama uvijek nekako ima najviše emocija i ona se najviše da u to, pa i za kritiziranje. Mislim, nikad ništa ona loše ne kaže, uvijek kaže sve najbolje o meni, tako da mi je to lijepo i za čuti. Bude tu konstruktivnih kritika.

A prijatelji, zafrkavaju li vas?

Nemaju što, ponosni su na mene, zadovoljni su, sretni, to je to. Kad vidiš s kim si se družio, a kad se sad družiš… Nekako, nakon ‘Superstara’ su se promijenili prijatelji i društvo, sad mi je i bolje. Vidiš tko ti je pravi prijatelj, a tko ti je izigravao prijatelja prije toga. Sve skužiš u kratkom vremenu.

‘Superstar’ vam je znači promijenio svaki segment života?

Zapravo jest. Točno to!

Već su krenule prijave za novu sezonu ‘Superstara’, što biste poručili ljudima koji razmišljaju bi li se prijavili?

Mogu slobodno reći – nemojte razmišljati nego se prijavite! Nemate što izgubiti, možete samo dobiti neku vrstu promocije, a ne samo to, već i puno drugih stvari. Pogledajte mene. Tko je prije ‘Superstara’ znao za mene? ‘Supersta’r i Tonči Huljić su mi otvorili vrata prvenstveno za glazbu, ali i da budem bolja osoba nego što jesam i želim svima jako puno zahvaliti na tome.

Ima li nade da dođete u Dubrovnik nastupati?

Čak da! Postojao je razgovor za ovo ljeto, šesti mjesec ako se ne varam. Spominjala se večer Vinka Coce u Dubrovniku, tako da ću nastupati s tri-četiri pjesme. I tome se jako veselim.

Sprema li se nešto novo na relaciji Huljić-Šegedin?

Sprema se pjesma za Melodije Jadrana. Sve ćete informacije dobiti navrijeme, ne smijem previše otkrivati. Ali mogu reći da će biti riječ o senzaciji i da će publika biti zadovoljna.

Popularni Članci