test

Župan Dobroslavić na završnoj konferenciji: Nismo iznevjerili birače, iza nas stoje projekti

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović/DD
Kandidata za župana Nikole Dobroslavića danas je održao završnu konferenciju za medije o kojoj je govorio o prethodnom mandatu te što će učiniti ako ponovno pobijedi na izborima.

Predsjednik županijskog HDZ-a Branko Bačić kazao je kako je Dobroslavić svojim radom doprinijeo razvoj županije koja je zbog toga danas treća po razvijenosti u Hrvatskoj te je najbolja u povlačenju EU fondova.

- Vodili smo pozitivnu kampanju i govorili jedino o projektima. Nismo inače komentirali protukandidate, ali mislim da ono što smo napravili najbolje govori o nama kao što o nama govore protukandidati. Nikola Dobroslavić je svojim radom opravdao očekivanja i četiri mandata koja je dobio, jer danas je DNŽ bolje mjesto za život. Nikad više se nije ulagalo u pomorski sustav što pokazuje brigu o Pelješcu i otocima. Gradonačelnici i načelnici ciljem županije dolaze iz HDZ-a, od 22 jedinice, njih 17 je iz HDZ-a. Cilj ovih izbora je pobijediti u svim jedinicama, imamo snagu i potencijal za to. Pred nama je vrijeme kad imamo na raspolaganju 180 milijardi kuna iz EU fondova i ta sredstva treba znati utrošiti, pripremiti planove i dokumentaciju što smo dokazali da znamo - kazao je Bačić te pozvao birače da podrže Nikolu Dobroslavića na predstojećim izborima. Dodao je kako se nada da će i Franković nastaviti voditi Dubrovnik.

Kandidat za župana Nikola Dobroslavić govorio je o protekloj kampanji.

- Uspjeli smo obići cijelu županiju iako su okolnosti bile drugačije zbog epidemije. No, uspjeli smo ostvariti kontakt, prenijeti poruke i predstaviti naš program zbog čega sam zadovoljan jer smo dobili potporu u svim sredinama. Za ove izbore imamo kvalitetan program, a na druge se neću osvrtati, jer njihove programe nismo ni vidjeli. Uvjeren sam u pobjedu na ovim izborima kao što vjerujem da će i Mato Franković pobijediti i ostati gradonačelnik Dubrovnika iduće četiri godine. Mi u županiji nismo iznevjerili birače, sve smo ostvarili našim programom i bili smo odgovorni bez politikantstva, u suradnji s građanima. Nastavit ćemo raditi na povezivanju županije, gradnji brzih cesta, luka, obnoviti OB Dubrovnik, realizirati projekt zaštite Doline Neretve... Iza nas stoji ozbiljnost ljudi i vlada koji su jamstvo da ćemo osvojiti idući mandat te da nećemo iznevjeriti birače - poručio je Dobroslavić.

Kandidat za gradonačelnika Mato Franković istaknuo je kako su izbori u županiji bitni.

- Grad ovisi o politici županijske uprave. Dobroslavić je za vrijeme svojih mandata vodio politiku čistih ruku. Kada je postao župan, EU fondovi se nisu koristili, a danas je županija najuspješnija po tome. U krizi su potrebni lideri koji znaju kako odgovoriti na krizne uvjete. Brojke su nam odlične, idemo na zdravstveni i turistički oporavak. Dubrovačko-neretvanska županija odradila je sjajan posao tijekom cijele koronakrize. Pozivam ljude da izađu na izbore jer je Dobroslavić osoba koja se već dokazala i u vrijeme krize - zaključio je Mato Franković.

A.Č./V.S.

Popularni Članci