Župa dubrovačka rebalansira proračun kako bio pomogla poplavljenoj Hrvatskoj

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Lucija Komaić
Brojni Župljani, župske udruge i sportski klubovi proteklih dana aktivno su se uključili  u akcije prikupljanja pomoći stanovnicima poplavljenih područja u Hrvatskoj i regiji.

Udruga 'Hvala što postojiš', NK Župa dubrovačka, Župska Matica umirovljenika, zajedno s Udrugom i Sindikatom umirovljenika, Osnovna škola Župa dubrovačka, te Župa Marije Mandaljene na raznim lokacijama kroz Župu još uvijek prikupljaju potrepštine za obitelji pogođene poplavama.

Kontaktirajući spomenute udruge  Općina Župa dubrovačka osigurala je transport vrijedno prikupljenih donacija od strane svake pojedinačne udruge do šlepera u Gospinom polju. Na ovaj način, sva pomoć prikupljena u Župi dubrovačkoj do Gospina polja stići će u tzv. 'Župskom konvoju'.

Općina je na ovaj način povezala sve župske humanitarce, te stvorila osjećaj jedinstva baš kakav vlada u cijeloj zemlji posljednjih dana.

Na sjednici Općinskog vijeća koja će se održati u četvrtak, načelnik Nardelli će predložiti rebalans proračuna u koji će se uvrstiti znatna financijska pomoć Općine Župa dubrovačka svim poplavljenim područjima.

Popularni Članci