ZAVLADALA PANIKA Vatreni crvi na dubrovačkim plažama 'teroriziraju' kupače, ali nisu tako opasni

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Facebook
Nastao je strah kod kupača na dubrovačkim plažama zbog pojave takozvanih vatrenih crva.

Na području Kupara, kod stjenovitog dijela kupališta, pojavili su se vatreni crvi, objavio je to jedan korisnik Facebooka podijelivši fotografiju životinjice crvenkaste boje. 

"Navodno ih je jedan ribar u nekoliko dana izvukao preko 50 iz mora. Ako se kupate na spomenutom mjestu, pripazite", poručio je on.

Sudeći prema komentarima s društvenih mreža, u okolicu Dubrovnika vatrenih crva ima posvuda, od Lopuda, Lozice i šire, no neki od komentara upućuju kako oni nisu novost već uobičajena pojava.

"Nisam nijednom izvukao mrežu davnih godina da ih nije bilo na ribi. Ne znam čemu fama, dolaze od pamtivijeka", naveli su Dubrovčani putem društvenih mreža, a neki su susret s njima opisali kao lagano peckanje poput uboda na kaktus.

Naime, ubod može biti opasan jer se na djelovima tijela koje je crv dotaknuo može pojaviti oticanje i žarenje te je potrebno izvaditi bodlje i po potrebi javiti se liječniku da ne bi došlo do upale.

Stručnjaci kažu kako vatreni crv nije novost u moru, a broj im se povećava zbog topline mora i činjenice kako nemaju puno prirodnih neprijatelja pa postaju prijetnja i u plićacima.

Popularni Članci