KORONA U ŽUPANIJI Preminula još jedna osoba, štićenik doma u Pločama (VIDEO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
"Danas nažalost imamo još jednu preminulu osobu zaraženu koronavirusom. To su tužni ishodi na koje moramo računati u ovoj situaciji. Virus je ušao u domove, povećava se vjerojatnost da neki od tih ljudi ne mogu pobijediti u ovoj borbi. Imamo 110 osoba pozitivnih na koronavirus," izjavio je župan Nikola Dobroslavić na konferenciji za medije županijskog Kriznog stožera. 

Dobroslavić je kazao kako su jučer testirane sve osobe doma Josipovac kao i Doma za starije u Metkoviću.

"Ukupno je do danas u DNŽ upućeno 1306 uzoraka prema Zagrebu. Trenutno očekujemo nalaze za 107 uzoraka. Hospitalizirano je 29 osoba, od čega 21 u OB Dubrovnik, a osam u studentskom domu. Ukupni broj izliječenih je 15. Stožer DNŽ je već razmatrao solucije na koji način liberalizirati kretanje u DNŽ. Prijedlog DNŽ koji je upućen se tiče podjele na tri zone; jedna bi bila Dolina Neretve, druga Pelješac i otoci, a treća šire područje Dubrovnika. Uputit ćemo prijedlog Nacionalnom stožeru koji donosi konačnu odluku o tome,"" izjavio je Joško Cebalo, načelnik Stožera.

"Preminuli pacijent je bio smješten u domu umirovljenika u Pločama, radi se o 83-godišnjem pacijentu. Dvoje pacijenata je na intenzivnoj, jedna ženska osoba (93) je u lošem stanju, također iz doma u Pločama. Jedan pacijent se još uvijek nalazi u KBC Split. Osim jučer evidentiranog liječnika koje je pozitivan na Covid, nemamo više osoba iz OB Dubrovnik koje su u samoizolaciji. Jedan naš kolega je ozdravio," kazao je Marijo Bekić, ravnatelj dubrovačke bolnice.

"Dvije djelatnice koje su pozitivne iz Metkovića su bile testirane prije ulaska u smjenu i zadnji put su radile 5. travnja tako da nisu bile u kontaktu sa štićenicama doma u Metkoviću. Tijekom dana će biti poznati nalazi svi rezultati štićenika doma u Metkoviću i Josipovac," kazao je Mato Lakić ispred ZZJZ DNŽ.

"513 osoba je u samoizolaciji, nismo imali dojava o kršenju," izjavio je načelnik PU DN Ivan Pavličević.

Ivona Butjer/Aida Čakić

Popularni Članci