ISPRED BOLNICE Sedam novooboljelih od koronavirusa u županiji, još dvije osobe izliječene (VIDEO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Dubrovačko-neretvanska županija ima 92 zaražena koronavirusom. Svi korisnici Doma za starije u Pločama su pozitivni na virus kao i jedna djelatnica. Oni su prebačeni u OB Dubrovnik zbog inače težeg zdravstvenog stanja, a ona je smještena u studentski dom. Četiri korisnika Doma za starije Dubrovnik su također u dubrovačkoj bolnici. Virus je potvrđen kod jednog korisnika. Svi djelatnici i korisnici su testirani te se ovih dana očekuju rezultati.

Župan Nikola Dobroslavić naveo je kako je situacija ozbiljna te je istaknuo kako ima sedam novih pozitivnih na koronavirus što znači da ih je ukupno 92.

- To je zadovoljavajuće stanje, no poremetio ga je proboj u domovina za starije u Pločama i Dubrovniku. Nadamo se da ćemo uspjeti obuzdati širenje epidemije, čekamo još nalaza iz Zagreba - kazao je Dobroslavić.

Načelnik Stožera za civilnu zaštitu DNŽ zamjenik župana Joško Cebalo rekao je kako je 866 uzoraka ukupno poslano od početka epidemije iz Dubrovnika za Zagreb.

- Hospitalizirana je 31 osoba, osam ih je u studentskom domu, a ostali u bolnici. Što se tiče doma za starije u Pločama, svih 18 je pozitivno na koronavirus. U Dubrovniku je u domu obavljena epidemiološka obrada. Imamo 12 nalaza koji su negativni što se tiče djelatnika - rekao je Cebalo te dodao kako je sinoć došla pošiljka od 55 tisuća komada kirurških maski koji će biti podijeljeni zdravstvenim ustanovama.

Ravnatelj OB Dubrovnik kazao je kako je 19 pacijenata na Infektivnom odjelu, a četiri su na Intenzivnom te u studentskom domu osam pacijenata. Jedna osoba je intubirana u Splitu te jedna je u Zagrebu u klinici Fran Mihaljević. Doktor Bekić je naznačio kako su dvije osobe izliječene, muškarac rođen 1962. i žena rođena 1946. godine, što znači da ih je ukupno četvero izliječenih od koronavirusa.

- Svi korisnici doma iz Ploča, njih 12, su u bolnici, inače su u teškom stanju, dosta su stariji. Djelatnica doma je boljeg stanja i ona je u studentskom domu. Četvero korisnika doma u Dubrovniku je u bolnici, jedna osoba je pozitivna, a za ostale čekamo nalaze - kazao je Bekić.

Ravnatelj zavoda za javno zdravstvo DNŽ Mato Lakić kazao je kako je od pet novozaraženih iz Ploča te jedna iz Konavala i jedna iz Slivnog.

Načelnik PU dubrovačke Ivan Pavličević naznačio je kako sve protječe u miru.

- Sugrađani su poslušali naše upute. Tisuće gostiju preko graničnih prijelaza je prolazilo prošlih godina, a sad se broje zanemarive i jednoznamenkaste brojke - kazao je Pavličević.

A. Čakić/V. Salvia

Popularni Članci