Tjedan civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Povodom Međunarodnog dana civilne zaštite Dubrovačko-neretvanska županija, u suradnji s Državnom upravom za zaštitu i spašavanje Područnim uredom Dubrovnik, organizira Tjedan civilne zaštite koji traje do petka 1. ožujka, stoji u priopćenju.

Zamjenica župana i zapovjednica Zapovjedništva civilne zaštite Marija Vučković i vođa ekipe specijalističke postrojbe civilne zaštite skupine za spašavanje na vodi Nikša Kaleb u utorak, 26. veljače će učenicima osnovne škole u Opuzenu govoriti o ulozi civilne zaštite u sustavu zaštite i spašavanja na području Dubrovačko-neretvanske županije.

Također u utorak, u istom terminu od 10 sati, predstavnici Državne uprave za zaštitu i spašavanje Područnog ureda Dubrovnik upriličit će edukaciju učenika Osnovne škole Ivana Gundulića. O radu žurnih službi i ustroju sustava zaštite i spašavanja učenici će imati priliku saznati od policajaca Policijske uprave dubrovačko-neretvanske, pripadnika civilne zaštite županijskih i gradskih postrojbi, vatrogasnih postrojbi, Hrvatske gorske službe spašavanja, Zavoda za hitnu medicinu Dubrovačko-neretvanske županije te Gradskog društva Crvenog križa Dubrovnik.

U srijedu 27. veljače, s učenicima Osnovne škole Slano razgovarat će pripadnici županijskih postrojbi civilne zaštite, a o opremu za vatrogasne intervencije predstavit će ih pripadnici Javne vatrogasne postrojbe Dubrovački vatrogasci.

Sjednica Zapovjedništva civilne zaštite održat će se 28. veljače u 13 sati u prostorijama Zapovjedništva, a tom će se prigodom predstaviti dosadašnje aktivnosti na ustroju sustava civilne zaštite te planovi razvoja za predstojeće razdoblje. Tijekom sjednice bit će promoviran dokumentarni film o ulozi civilne zaštite na našem području.

Na Međunarodni dan civilne zaštite 1. ožujka, zapovjednica Zapovjedništva Marija Vučković i zapovjednici postrojbi civilne zaštite specijalističke namjene Vitomir Bajac, Oliver Kljajić, Boris Obradović i Srđan Vrtikapa kod spomen obilježja na Boninovu položit će vijence i zapaliti svijeće u spomen na poginule pripadnike civilne zaštite tijekom Domovinskog rata.

Program Tjedna civilne zaštite obilježit će i sportski događaji, odnosno revijalne malonogometne utakmice. Pripadnice županijski postrojbi civilne zaštite u srijedu 27. veljače sastaju se u Sportskoj dvorani u Gospinom polju s članicama Folklornog ansambla Linđo. Početak utakmice je u 18 sati. Sat vremena kasnije u 19 sati sastaju se momčadi Civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije i dubrovačkih novinara. Tom prigodom nastupit će i članovi gimnastičkog kluba Dubrovnik.

U četvrtak 28. veljače u 17 sati pripadnici Civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije igraju s glumcima Kazališta Marina Držića. Istoga dana u 18 sati odigrat će se utakmica između ekipa pripadnica Civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije i novinarki Dubrovačkog vjesnika.

Popularni Članci