'

'Svima koje sam povrijedio, rado ću se ispričati'

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Lucija Komaić/PortalOko
DDS, stranka koja je nastala od Nezavisne liste Pera Vićana jutros je u hotelu Excelsior predstavila svoje kandidate. Za gradonačelničku fotelju borit će se Vićan, a za zamjenike Doris Lepeš Matić i Lukša Matušić.

Na županijskoj razini kandidat će biti Milan Perić, dok će se za načelnicu Konavala boriti dr. Vilma Kosović sa zamjenikom Pepanom Vukićem.   

Dubrovački demokratski sabor pokušat će pridobiti građane sloganom 'Poštena, cjelovita  i zakonita analiza pretvorbe i privatizacije u svim tvrtkama u Dubrovniku, Dubrovačko - neretvanskoj županiji i Hrvatskoj'.

„Kroz jednu katarzu, nužno je i u ovom gradu i u Hrvatskoj napraviti reviziju privatizacije svakog privatiziranog poduzeća, pozivam i Državno odvjetništvo i županijsko odvjetništvo, da se pozabave ovim problemom ali i vas novinare da obavite svoje istraživanje ovog problema“, jasan je Vićan, koji je kao primjer dobre privatizacije naveo svoje 'Dubrovačko primorje.' Naglasio je kako uglavnom nema dubrovačke obitelji u kojoj netko nije bio zaposlen u mnogim dubrovačkim tvrtkama, kojih danas više nema, ili su u vlasništvu nekih stranaca pod sumnjivim okolnostima, piše Portal Oko.

„Potrebno se, gledajući imovinsko stanje, vratiti na početak devedesetih, jer se živi sve lošije, sve je više sirotinje, a ako građani Dubrovnika ne zamjećuju takvo stanje, meni je zbog toga žao. Ali postavljam pitanje tko su vlasnici Babinog kuka, Hotela Croatia, drugih hotela i nekadašnjih velikih gospodarskih subjekata, i kako su ih stekli,“ zapitao se Vićan pojašnjavajući kako cilj njegove kampanje nije vraćati se u prošlost, nego omogućiti bolju budućnost.

DDS-ov kandidat za gradonačelnika također se osvrnuo na česte prozivke. „Često su meni izmišljane afere, da bi se sakrile neke druge, poput zemljišta na Srđu, kioska, molim sve koje sam namjerno ili nenamjerno povrijedio ili oštetio, da mi kažu da im se ispričam,“ eklatantan je Vićan, koji, prema svojoj izjavi još nije dobio otpremnicu presude za „Aferu Šipan“, pa je ne može ni komentirati. Ali se ovim prilikom ispričao Andru Vlahušiću zbog svega, jer kako je rekao, on nije ništa kriv.

Svoju kandidaturu Vićan je objasnio i u konkurenciji. „Kandidiraju se oni koji nemaju ni dana staža u privatnom sektoru, nego su ubodeni u državni i gradski proračun, ili dobivaju novac od komunalnog,“ rekao je Vićan. 

Izvor: Portal Oko / Lucija Komaić / Nikša Grljević

Popularni Članci