PLANULA GUSTA BOROVA ŠUMA Simović o požaru na Kobašu: Stanje je bolje, ali moramo biti oprezni

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: DD/Vatrogasci
Nedaleko od Kobaša, u Općini Ston na Pelješcu, danas poslijepodne je izbio veliki požar. Vatra je zahvatila gustu borovu šumu, a vatrogasci su ga uvečer stavili pod kontrolu.

"Stanje je bolje, nema više otvorenog plamena. Zaustavili smo širenje i sad samo treba čuvati požarište jer velika je fronta. Na terenu su bili vatrogasci iz dobrovoljnih vatrogasnih postrojbi Ponikve, Ston, Putnikovići, Dubrovačko primorje, Mljet, ali i Državna vatrogasna postrojba te kanader, airtractor i vatrogasni brod", pojasnio je vatrogasni zapovjednik Stjepan Simović dodavši kako će vatrogasci ostati dežurati cijelu noć na Kobašu u slučaju ponovnog aktiviranja vatre.

Simović je apelirao na oprez pri paljenju korova na otvorenim površinama jer danas su izbila tri požara, jedan u Trstenom gdje je planuo platan, u Metkoviću te spomenuti na Kobašu.

"Ljudi moraju biti pažljiviji pri paljenju jer malo nepažnje dovede do velike katastrofe", zaključio je za Dubrovački dnevnik županijski vatrogasni zapovjednik Stjepan Simović.

A.Č.

VATRA GUTA SVE PRED SOBOM Požar na Kobašu gase vatrogasci, kanader i vatrogasni brod (FOTO)

Popularni Članci