Radovi na stonskoj obilaznici su pri kraju, doznali smo kad ćemo se moći voziti njome

Autor: Ivona Butjer Mratinović Autori fotografija: Goran Mratinović
Građevinski radovi na stonskoj obilaznici privode se kraju. Radi se o dionici ukupne duljine nešto manje od osam kilometara, no prometnicom će se voziti tek iza Uskrsa.

Dubrovački dnevnik uputio je upit Hrvatskim cestama oko radova, odakle su u ponedjeljak odgovorili kako slijedi pokretanje procedure potrebne za ishođenje uporabne dozvole. Kako su naveli, to podrazumijeva tehnički pregled, ali i uklanjanje eventualnih nedostataka koji bi bili uočeni istim. 

„Završetkom posljednje faze ovih radova ujedno će se realizirati jedan od najvećih infrastrukturnih projekata danas u Hrvatskoj, a koji je obilježio prve godine članstva Hrvatske u Europskoj Uniji te je ujedno najveći projekt čija realizacija je sufinancirana EU sredstvima iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020..,“ izjavio je ministar Oleg Butković prilikom obilaska u veljači. 

Župan Nikola Dobroslavić je kazao kako je ovaj projekt pomalo ostao u sjeni Pelješkog mosta, a iznimno je važan. 

‘Ovo je dionica od nešto manje od osam kilometara, ali vrlo zahtjevna. Možda je ostala u sjeni našeg monumentalnog projekta Pelješkog mosta. Evo na ovom potezu imamo most dug gotovo 500 metara i dva tunela. Zadovoljni smo i činjenicom da je naša Vlada podržala i ostale projekte cestovnog povezivanja na području naše županije’, izjavio je Dobroslavić.

Projekt je važan i zbog činjenice kako će se prometno rasteretiti Ston gdje su se nakon puštanja Pelješkog mosta u promet lani stvarale gužve.  

„Stonska obilaznica će nam donijeti separaciju tranzita od onih koji su zaista posjetitelji Stona, koji u njega dolaze kako bi ga razgledali, uživali i u konačnici trošili svoj novac. Oni koji su u tranzitu, sada neće stvarati gužvu nego će prolaziti stonskom obilaznicom,“ izjavio je načelnik Općine Ston Vedran Antunica.

*Fotografija prikazuje radove iz veljače ove godine 

Popularni Članci