'

Projekt vjetropark Konavoska brda

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Dubrovački Dnevnik
Konavosku načelnik Luka Korda održao je u srijedu 16. siječnja sastanak sa predstavnicima američkih investitora Cannon Power Group i čelnicima mjesnih odbora. Na sastanku je rečeno kako bi izgradnja vjetroparka Konavoska brda mogla započeti već ove jeseni, donosi Slobodna Dalmacija.

Vjetropark Konavoska brda, trenutačno jedna od najkrupnijih stranih investicija u Hrvatskoj mogla bi započeti ove jeseni, rečeno je na sastanku konavoskog načelnika Luke Korde s predstavnicima američkih investitora Cannon Power Group i čelnicima mjesnih odbora naselja Konavoskih brda.  U izgradnju vjetroparka biti će uloženo 220 milijuna eura.

Čelnici mjesnih odbora dobili su zadatak sa sumještanima, vlasnicima i posjednicima zemljišta na trasi buduće vjetroelektrane dogovoriti najam terena za pristupne putove.

Za ostvarenje ovog važnog energetskog projekta Općina Konavle s investitorima pregovara već petnaestak godina. Investicija je prošla studije za okoliš i ishodila lokacijsku dozvolu. Preostaje još građevinska dozvola.

Voditelj projekta, poslovni suradnik američkog energetskog diva Cannon Power Group Teodorinko Renci Pecotić, izrazio je zadovoljstvo što je projekt čiju je pripremu počeo još prije 20 godina konačno došao u završnu fazu. Također je istaknuo:  "Prikupljanje dokumentacije bilo je dugo i mukotrpno, tražili su od nas da zaštitimo staništa šišmiša, sve smo ispoštovali. Naš projekt je ekološki apsolutno prihvatljiv, koristi obnovljive izvore energije i ničim ne ugrožava okoliš", zaključio je Renci Pecotić.
 

Popularni Članci