Predstavljen 'Vodič za osobe s invaliditetom kroz Dubrovačko-neretvansku županiju'

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Već tradicionalno, povodom obilježavanja Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, Upravni odjel za zdravstvo, obitelj i branitelje Dubrovačko-neretvanske županije organizirao je susret predstavnika ustanova, institucija i udruga koje skrbe o osobama s invaliditetom i djeci s teškoćama u razvoju iz cijele županije.

Ovogodišnji susret bio je prigoda za predstavljanje “Vodiča za osobe s invaliditetom kroz Dubrovačko-neretvansku županiju“ kao svojevrsne baze prikupljenih podataka koji će se u narednom razdoblju dalje razvijati, korigirati i prilagođavati potrebama osoba s invaliditetom kao njegovim krajnjim korisnicima.

Okupljene je, u ime Dubrovačko-neretvanske županije pozdravila savjetnica župana Žaklina Marević, a tiskano i elektronsko izdanje Vodiča predstavila je zamjenica pročelnice županijskog Upravnog odjela za zdravstvo, obitelj i branitelje Nina Skurić. Interaktivno druženje u hotelu Lero bio je prilika i za doznati konkretne probleme članova udruga, a na neke od njih su nadležni odmah imali prigode i dati odgovore.

Predstavnici Centra za socijalnu skrb govorili su o pravima osoba s invaliditetom u sustavu socijalne skrbi, a predstavnice Regionalne razvojne agencije DUNEA održale su predavanje na temu „Promicanje jednakih mogućnosti kroz EU fondove“.

Popularni Članci