'

POLICIJA NA PILAMA Građani su mogli vidjeti kako to izgleda okrenuti se na krov u autu (FOTOGALERIJA)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Postaja prometne policije Dubrovnik, povodom obilježavanja Dana policije i blagdana Sv. Mihovila – njenog zaštitnika, održala je na Pilama jutros druženje s građanima.

Pod geslom ''Dan sigurnosti u prometu'' posjetiteljima su predstavljeni rad prometne policije, djelovanje policije koje građani nemaju priliku gledati u svakodnevnici i te su dobili potpune informacije o svemu što ih interesira.

Zainteresirani građani su mogli obići štand na kojem je predstavljen rad iz segmenata poslova prometne policije na kojem su se dijelili promotivni materijali, prikazivali uređaji za nadzor brzine, uz pojašnjenja njihova rada, te je ukazano na štetnost alkohola, droge i lijekova u prometu, s tim da su se građani mogli podvrgnuti ispitivanju prisutnosti alkohola. 

Svi zainteresirani mogli su, uz predočenje osobne iskaznice ili vozačke dozvole, dobiti uvid u prekršajnu evidenciju i broj negativnih bodova. Prometna je policija, naravno, građanima predstavila i svoja vozila, a naposljetku propagirala i poželjno ponašanje u prometu zbog zaštite djece, mladih i ostalih najranjivijih sudionika u prometu.


Na Pilama svoj štand imaju i predstavnici Hrvatskog autokluba iz Zagreba koji su posebno za ovu priliku izložili vozilo, simulator okretanja na krov u prometnoj nesreći. Zainteresirani su mogli isprobati svoje vozačke sposobnosti u navedenom vozilu i nakratko osjetiti kako izgleda okrenuti se na krov u prometnoj nesreći.

Cijelom događaju se priključio i HGSS. 

Popularni Članci