Odvjetnik načelnika Matka Klarića: 'On kategorički odbija da je bilo koju djelatnicu sekusalno uznemiravo, što će i dokazati na sudu'

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Alena Hadžić
Protiv načelnika postaje granične policije Gruda u općini Konavle, Matka Klarića  od studenog prošle godine vodi se disciplinski postupak zbog prijavljenog sekusalnog uznemiravanja četiri policajke kojima je bio nadređen.

O svemu je prije tjedan dana obaviješten i DORH, o čemu je prvi pisao Index, koji također navodi kako je u ovom slučaju utvrđeno i više slučajeva diskriminatornog ponašanja prema ženama.

''Vezano uz vaš upit obavještavamo vas kako je ova policijska uprava upoznata s događajem u listopadu 2020. godine i to izvješćem stručnog tima Ministarstva u sjedištu, odnosno nije postojala ranija prijava policijskih službenica ovoj policijskoj upravi. Načelnik Policijske uprave dubrovačko-neretvanske je, odmah nakon zaprimanja izvješća stručnog tima, nadležnom disciplinskom sudu podnio zahtjev za pokretanje disciplinskog postupka zbog sumnje u počinjenje više težih povreda službene dužnosti protiv rukovoditelja PGP Gruda, a koji postupak je u tijeku pred nadležnim prvostupanjskim disciplinskim sudom,'' odgovorili su iz PU dubrovačko - neretvanske te pojasnili kako je sukladno zakonskim odredbama, diskrecijsko pravo načelnika policijske uprave odlučiti o udaljenju policijskog službenika iz službe, sukladno čemu je načelnik policijske uprave u konkretnom slučaju donio odluku kako navedenog rukovoditelja neće udaljiti.  

''S obzirom da je postupak pred nadležnim disciplinskim sudom protiv navedenog rukovoditelja u tijeku, smatramo kako bi se iznošenje bilo kakvih okolnosti, na kojima se temeljila odluka načelnika policijske uprave, moglo tumačiti kao utjecaj na daljnji tijek postupka, odnosno konačnu odluku nadležnog disciplinskog suda,'' zaključili su iz PU dubrovačko - neretvanske. 

Odvjetnik Matka Klarića Dario Obradović danas se očitovao kako njegov klijent odbija sve optužbe za seksualno uznemiravanje.

"On kategorički odbija da je bilo koju djelatnicu PGP Gruda seksualno uznemiravao na bilo koji način, a što će se i dokazati tijekom samog postupka. Dakle, radi se o nikad kažnjavanom i višestruko pohvaljivanom i nagrađivanom djelatniku MUP-a zaposlenom u strukturama MUP-a više do 20 godina, koji je postigao izuzetne rezultate u svom radu, a posebno na sprječavanju odnosno otkrivanju trgovine narkoticima, pa je stoga ovakav medijski linč bez ikakvog dokaza zapravo neshvatljiv", naveo je odvjetnik Obradović.

Inače, disciplinski postupak se vodi u Splitu, a odluka se očekuje početkom idućeg tjedna.

Popularni Članci