test

Novi direktor Zračne luke Dubrovnik: Snažan fokus ćemo staviti i na razvoj novih tržišta

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Na skupštini Zračne luke Dubrovnik jednoglasno je imenovan Viktor Šober za direktora, kao što je to predložila Vlada.

Viktor Šober je, inače bio savjetnik za telekomunikacije i informacijsko društvo u Stalnom predstavništvu RH pri EU. Za Dubrovački dnevnik kratko je prokomentirao svoju novu poziciju te najavio planove za Zračnu luku.

"Prvenstveno se želim zahvaliti Skupštini ZL Dubrovnik na ukazanom povjerenju te očekujem dobru suradnju sa svim dionicima u razdoblju koje je pred nama. Budući da se nalazimo u tradicionalno najaktivnijem dijelu turističke sezone s najvećim brojem operacija i brojem putnika koji su na razini od otprilike 83 posto u odnosu na pretpandemijsku 2019. godinu možemo biti zadovoljni i s brojevima putnika i s razinom usluge opsluživanja zrakoplova i putnika", kazao je Šober.

Dodao je kako će nakon dvije pandemijske godine vrijeme postsezone i zimskog reda letenja iskoristiti za pripremu sljedeće sezone.

"U tom vremenu će biti potrebno pripremiti se na nove regulatorne izazove, to jeste implementirati primjenu najnovijih regulativa kao i najboljih svjetskih praksi u zahtjevnom i izazovnom zračnom prometu. Također, snažan fokus ćemo staviti i na razvoj novih tržišta", istaknuo je direktor Zračne luke Dubrovnik.

Komentirao je i najavu župana Nikole Dobroslavića kako je ponovo pokrenuta inicijativa prema Vladi da se u nazivu Zračne luke nadoda ime najvećeg hrvatskog znanstvenika Ruđera Boškovića.

"Odluka o promjeni imena Zračne luke Dubrovnik je u domeni Skupštine, međutim svakako želim naglasiti da je Ruđer Bošković jedna od najvažnijih osoba dubrovačke i hrvatske povijesti, te je jedan od najvećih intelektualaca i u svjetskim razmjerima. U svakom slučaju Ruđer Bošković zaslužuje svu našu pažnju i poštovanje", zaključio je za Dubrovački dnevnik novi direktor Zračne luke Dubrovnik Viktor Šober.

A.Čakić

Popularni Članci