'

'Naša županija mora biti prepoznata kao vinska regija'

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Župan Nikola Dobroslavić i Melanija Milić, ravnateljica razvojne agencije DUNEA, održali su konferenciju za medije na kojoj su obavijestili javnost o projektu „Mreža vinskog turizma“ kojeg provode u suradnji sa Crnom Gorom.

Na konferenciji je sudjelovala i Ana Ivanović, predsjednica Turističke organizacije Cetinja. Ivanović je istaknula da joj je zadovoljstvo što je Cetinje prepoznato od strane Hrvatske i Dubrovnika.

„Projekt 'Wine tourism network'  predstavlja promociju vina približavanjem  proizvođača vina sa turističkim agencijama, a sve u cilju prepoznavanja i približavanja turista sa lokalnim proizvodima kako Crne Gore tako i Hrvatske“, izjavila je Ana Ivanović.

Župan Dobroslavić istaknuo je kako je u županiji stavljen veliki naglasak na korištenje fondova Europske unije.

Na području Dubrovačko-neretvanske županije radi se na čak sedam projekata, od kojih su dva izravno vezana sa suradnjom Hrvatske i Crne Gore. To je projekt zaštite okoliša za koji je izdvojeno tri milijuna kuna i projekt vinskog turizma za kojega je izdvojeno tri i pol milijuna kuna.

Projekt vinskog turizma agencija DUNEA radi u suradnji sa Turističkom zajednicom grada Cetinje i predstavlja korak u realizaciji strategije razvoja vinarstva.

„Ovo je doprinos da izaberemo naš i njihov put u bolju budućnost“, rekao je Dobroslavić.

Melanija Milić, ravnateljica DUNEA-e, istaknula je: „Korištenje predpristupnog fonda IPA i provođenje ovog  projekta omogućuje otvaranje novih tržišta, ali i stavlja se naglasak na našu županiju kao vinsku regiju“.

Provedba ovog projekta podrazumijeva i uspostavu različitih tematskih vinskih staza, programe obuke kako za vinare tako i za ugostitelje, a nastojat će se i razviti vinski festival kojemu će cilj biti promocija Dubrovačko-neretvanske županije kao vinske regije.

Projekt 'Wine tourism network'  trebao bi trajati dvije godine, a Nikola Dobroslavić rekao je i kako se nada da će suradnja sa Crnom Gorom iz godine u godinu biti sve bolja.

Popularni Članci