NACIONALNI PARK MLJET U tijeku je izgradnja interpretacijsko-izložbenog centra

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Započeli su radovi u Nacionalnom parku Mljet na Interpretacijsko izložbenom centru sufinancirani iz Fondova Europske unije. Centar će se koristiti kao informativno žarište svih posjetitelja Parka.

Javna ustanova Nacionalni park Mljet potpisala je Ugovor sa Ministarstvom regionalnog razvoja i Fondova Europske unije i Središnjom agencijom za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije u travnju 2018. godine, a predviđeni završetak je prosinac 2021. godine. Naziv projekta je “Unaprjeđenje sustava održivog upravljanja, turističke valorizacije i interpretacije prirodne baštine na području NP Mljet, MLJET ODISE(J)A MEDITERRANEA” KK.06.1.2.01.0020. Ukupna vrijednost projekta iznosi 49.268.324,09 kuna, a bespovratna sredstva iznose 31.125.708,22 kune.

Partneri na projektu su Turistička zajednica općine Mljet, DEŠA – Dubrovnik i Hrvatska gorska služba spašavanja. Cilj projekta je izgradnjom posjetiteljske infrastrukture, nabavom opreme, edukacijom zaposlenika, implementacijom edukacijskih sadržaja za posjetitelje i promocijom podići razinu turističke atraktivnosti NP i otoka Mljeta, uspostaviti održivi model u optimiziranju posjećivanja i korištenja prirodne baštine te podići svijest o prirodnim i kulturnim vrijednostima zaštićenog područja kako bi se doprinijelo ekonomskoj dobrobiti lokalne zajednice i održivom razvoju otoka Mljeta.

Popularni Članci