Na kamenice i po kiši
Ni teški oblaci, vjetar i kišne kapi nisu omele ljubitelje kamenica i biranih peljeških vina da uživaju u 'kraljici školjki' koja je upravo oko blagdana Sv. Josipa najbolja.
Da bi prisustvovali cijelodnevnoj manifestaciji brojni su gurmani unatoč nenaklonjenim vremenskim prilikama 'potegnuli' iz Dubrovnika, doline Neretve kao i s cijelog područja Pelješca.
Iako smo propustili početak same manifestacije i u popodnevnim satima ulaz u Mali Ston bio je doslovno zakrčen automobilima i pješacima.
Dan malostonske kamenice organiziraju Turistička zajednica, pelješki vinari i malostonski školjkari. Uz stručno-znanstveni dio održan je i kulturni program.
Kamenice su najzrelije i najukusnije u ožujku kada se slavi blagdan Sv.Josipa (19. ožujka), a gastro stručnjaci spominju da je kamenice najbolje služiti svježe, otvorene i začinjene samo limunovim sokom.
Legenda o magičnim svojstvima ove školjke nije bila tajnom ni za austrijske careve koji su je često uživali na svojim jelovnicima.