'

'Milanoviću, pomozite nam u utvrđivanju propusta i borbi za istinu'

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: korcula.net
Vijeće Mjesnog odbora Čara održalo je svoju 14. izvandrednu sjednicu 12. ožujka, zajedno sa Zborom mještana Čare i Zavalatice.

Tom prigodom donijeti su određeni zaključci koji su dostavljeni Vladi, Ministarstvu poljoprivrede i šumarstva, Ministarstvu pravosuđa te Državnom odvjetništvu i USKOK-u.

Tako traže pokretanje revizije cijelog postupka Natječaja za Koncesije trajnih nasada za šumska zemljišta pokraj Zavalatice, raskidanje Ugovora koji je potpisan između Vlade i PZ Korčulansko ulje, provođenje temeljite istrage čitavog postupka, izdavanje naloga izvođaču radova da se bageri uklone sa spornog zemljišta dok se cijela situacija ne razriješi u hitnom vremenskom roku od 48 sati, donošenje odluke o prenamjeni zemljišta. Prilikom toga naglašavaju kako su protiv toga da zemljište bude klasificirano kao poljoprivredno zbog blizine turističkog mjesta i nemogućnosti širenja istog. Također traže da se Grad Korčula istim zaključcima uključi u cijeli projekt te da ujedno bude inicijator navedenih aktivnosti.

„Nedavni nemili događaj u kojem je teže ozlijeđen saborski zastupnik Mladen Marelić dali su nam za pravo da dignemo svoj glas i da svi zajedno težimo istini koja mora pobijediti“, napisano je premijeru Milanoviću, uz molbu da se upozna sa cijelim slučajem i pomogne im u borbi za pravdu.
 

Popularni Članci