LUČKA KAPETANIJA ZABRANILA RADOVE 'Falkoni je bespravno gradio po pomorskom dobru'

Autor: Maro Marušić Autori fotografija: DD
Stigao nam je odgovor od Lučke kapetanije

Početkom ovog tjedna pisali smo kako su mještani Dube Pelješke ljuti na obitelj Falkoni, jer je, kako tvrde „zaposjela put koji su koristili stoljećima, te je gradila po pomorskom dobru“. Pitali smo Lučku kapetaniju je li istina da je obitelj Falkoni nezakonito gradila po pomorskom dobru, na što su nam oni odgovorili potvrdno.

-Investitorici Franki Falkoni su nakon inspekcijskog nadzora još 15. studenog 2013. godine zabranjeni daljnji radovi na pomorskom dobru, a ovlašteni službenik je proslijedio predmet nadležnoj građevinskoj inspekciji na daljnje postupanje, kojoj se možete obratiti za više pojedinosti o predmetnom slučaju – kazali su nam iz Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture.

Mještani Dube Pelješke tvrde da obitelj Falkoni nije poslušala upozorenje nadležne institucije te da je nastavila s radovima na pomorskom dobru.

-Falkoni je otpatke građevnog materijala bacao upravo na pomorsko dobro, na plažu koja se nalazi ispod njegove kuće, gdje se građevinski materijal još uvijek nalazi ispod pijeska kojim su ga zakamuflirali – kažu ljuti mještani koji su potpisali peticiju u kojoj od nadležnih institucija traže da se cijeli prostor vrati u prvobitno stanje.

Nastavit ćemo pratit kako će se situacija rasplesti.

Popularni Članci