'

Ljubić izabran za predsjednika MO HDZ Konavle

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Dubrovački Dnevnik/ Portal Oko
Konavoski HDZ, nazivan "Trojanovićev HDZ", održao je u nedjelju 24. ožujka, Izbornu skupštinu koju ŽO HDZ-a ne priznaje.

Na održanoj skupštini izabrani su članovi Općinskog odbora i predsjednik konavoskog „Trojanovićevog HDZ-a“ Pero Ljubić.

Za članove Općinskog odbora izabrani su Pero Rilović, Vlaho Ljutić, Mario Divnić, Luka Pivčić, Mato Džangradović, Pero Prkoča, Mihovil Šuljak, Ivan Pavlović, Ivana Trojanović, Marija Kušelj, Ivo Dobrašin i Guriano Kralj, a u Nadzori odbor ušli su Mato Lučić, Ivica Kolić i Luko Divnić.

Iako Županijski odbor ovu skuštinu smatra nelegalnom i ne žele je priznati okupljeni HDZ-ovci tvrde da je na održanoj skupštini bilo prisutno više od polovice članova koji su nezadovoljni dosadašnjim stanjem i da bi Županijski odbor morao uvažiti demokratsko pravo članstva da traži promjene za koje ističu da su u skladu sa statutom stranke.

Inače, na skupštini je bilo nazočno 86 članova s pravom glasa, a kasnije se pridružilo još dvoje. Konavoski HDZ inače navodno broji između 350 i 400 članova.

"Ne znamo što će sve točno događati. Mi smo se držali statuta stranke u kojem piše da jedna trećina članstva ima pravo tražiti izvanrednu skupštinu" kazao je Pero Ljubić, izabrani predsjednik "Trojanovićevog HDZ-a"

Ljubić je također istaknuo kako trenutačno ne razmišlja o samostalnom izlasku na izbore ukoliko županijski HDZ ostane pri stavu kako je ova skupština nelegalna, ali da će svakako raditi na tome da dođe do pomirenja.


 

Popularni Članci