KORONA U ŽUPANIJI Sedam dana bez novih slučajeva, jedan pacijent na respiratoru

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Prema zasad dostupnim podacima u Dubrovačko-neretvanskoj županiji sedmi dan nema novozaraženih, a od 90 uzoraka poslanih na analizu u petak njih 46 je obrađeno, a 44 je još u obradi, izvijestili su iz Stožera civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije. 

Od početka pandemije na analizu u Zagreb poslano je 1578 uzoraka. Hospitaliziran je 21 pozitivan pacijent, 12 osoba je na Zaraznom odjelu OB Dubrovnik, osam ih je u sekundarnom objektu odnosno Studentskom domu, a jedan pacijent je u Jedinici intenzivnog liječenja.

Osobi koja je svojedobno bila na respiratoru u KBC-u Split, a potom je vraćena na liječenje u OB Dubrovnik, stanje se dodatno poboljšalo te se više ne nalazi u Jedinici intenzivnog liječenja. U JIL-u je i dalje jedan pacijent koji je intubiran i na respiratoru, a njegovo stanje je nepromijenjeno u posljednja 24 sata.

Ukupno je 464 građana u samoizolaciji, a u posljednja 24 sata nije utvrđeno kršenje mjere samoizolacije. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 22 slučaja kršenja samoizolacije. 

Stožer civilne zaštite DNŽ apelira na sugrađane da se i dalje pridržavaju propisanih mjera kako bi zadržali relativno povoljnu epidemiološku sliku.

Popularni Članci