KONAVLJANIN O ISKUSTVU S KORONOM Mario Magud: Čak sam uspio raditi u vrtu, a svi smo imali jedan neobičan simptom

Autor: Ivona Butjer Mratinović
Djelatnih Zračne luke Dubrovnik Mario Magud prije nešto više od 10 dana je na društvenim mrežama objavio kako je pozitivan na koronavirus te zamolio sve one koji su s njim ostvarili kontakt prije pojave prvih simptoma da obrate pozornost na svoje zdravlje i da svakako ostanu u samoizolaciji kako bi se spriječilo širenje virusa. 

Ekipa Dubrovačkog dnevnika danas je porazgovarala s Konavljaninom, dobro poznatim široj dubrovačkoj javnosti zbog svog djelovanja u vatrogastvu, koji kaže kako se osjeća puno bolje i kako simptome bolesti više ne osjeća. Virus je, kako kaže, dobro podnio te je razvio blaže simptome. No, zanimljivo je kako je tada osjetio jedan neobičan simptom, baš kao i ostali koji su tada testirani, a kojima je naposljetku potvrđen virus. 

"Testiran sam 20. ožujka, nakon što je koronavirus potvrđen kod naše kolegice iz Zračne luke Dubrovnik. Zanimljivo je kako smo baš svi tada osjetili isti simptom, a to je gubitak osjeta za miris i okus. To je bio prvi simptom zaraze koronavirusom koji sam imao," izjavio je Magud za Dubrovački dnevnik. 

Kako kaže, teže simptome nije razvio. Njegova tjelesna temperatura se kretala do 37,3 te je kašljao, što je jedan od najčešćih simptoma koronavirusa. 

"Što se tiče ljudi koje poznajem, a kojima je potvrđena zaraza koronavirusom, njihova temperatura je rasla do 38. To je vrlo karakterističan simptom, nekakva febra, u prosjeku 37,5. Pojavi se i kašalj, no to, prema mom iskustvu, ne mora nužno biti suhi. Kod mene je to bio mokri kašalj, a kod nekih koje poznajem suhi. Dakle, nema pravila," kazao je Magud. 

Da ima temperaturu nije posebno osjećao, kao ni slabost, ali ni kostobolju, što je karakteristično za virus. 

"Čak sam radio oko kuće u vrtu, naravno, sam i izoliran. Hoću reći kako nisam imao nekih ozbiljnijih simptoma. Povemeno bih kašljao, ali ništa strašno," izjavio je Magud. 

Kod kuće je s vodom pio vitamin C pomiješan sa sodom i vjeruje kako mu je to, uz očito dobar organizam, pomoglo da što lakše prebrodi zarazu. 

Kako kaže, najviše ga veseli što se simptomi nisu razvili kod niti jedne osobe s kojom je bio u kontaktu prije nego što je razvio simptome i shvatio da ima koronavirus, što mu predstavlja veliko olakšanje. Simptome bolesti više ne osjeća, no kaže kako će izoliran biti još 10 dana, dok ne istekne rok od mjesec dana otkako mu je zaraza potvrđena, kako bi bio siguran da nikoga ne smije zaraziti. 

Mario Magud je na svu sreću dobro podnio zarazu koronavirusom. Ipak, vrijedi spomenuti kako ne razviju baš svi samo blage simptome s obzirom na to kako su dvije osobe u Općoj bolnici Dubrovnik na intenzivnoj njezi, dok su tri na respiratorima prebačene u KBC Split zbog koronavirusa, pa je oprez itekako poželjan. 

Popularni Članci