Župski oporbeni vijećnici poručili načelniku Nardelliju: Nema moralno pravo prozivati ikoga za režiranje, a ima problema s terminima

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Oporbeni vijećnici napustili su prošlu sjednicu Općinskog vijeća Općine Župa dubrovačka jer su smatrali kako je načelnik Nardelli ignorirao zakonske odredbe zbog toga što nije u dnevni red uvrstio svoje izvješće o radu u Općinskom vijeću. On je najavio kako će to biti na idućoj sjednici uz rebalans. Iz KLGB Pametnom Dosta uputili su novo priopćenje koje prenosimo u cijelosti.

"Reakcija načelnika Nardellija na naše zahtjeve je nažalost očekivana. Umjesto da prihvati kritiku i ponudi nekakav oblik jamstva da će negativan odnos prema općinskom vijeću prestati, načelnik okreće fokus od bitnoga i problem vidi u vijećnicima koji su, kako sam kaže: „unaprijed izrežiranom predstavom“ zaigrali suprotno od njegovih interesa i želja. Netko tko godinama režira folklor dizanja i spuštanja ruka, naručenih vijećničkih pitanja i sličnih manevara na Općinskom vijeću zaista je zadnji koji bi imao moralno pravo prozivati ikoga za režiranje. Osim toga izgleda da načelnik ima problema i s terminima pa nam zamjera kako „politiziramo“ što nam je zapravo i zadaća kao vijećnicima Općinskog vijeća. Politizirati o svakoj političkoj temi koja je vezana za interese Općine Župa dubrovačka, a izvješće o radu načelnika to svakako jest, obaveza je svakog vijećnika bez iznimke!

Dužni smo upozoriti javnost i na neistine koje u svojim izjavama u dijelu medija navodi načelnik, a kojima se pravda kako „s obzirom na obaveze u proteklom razdoblju izvješće do ove sjednice nije stigao napraviti“.

Ova tvrdnja apsolutno ne stoji jer načelnik svoje izvješće nije predao od početka mandata 2017. godine, a pitanje je i je li ga bilo ikad prije? Ako je za vjerovati načelniku, obaveze ga već dugi niz godina sprečavaju da svoj posao obavlja u skladu sa statutom općine. Možda i ne treba čuditi da materijali za vijeće stižu dva dana prije samoga vijeća, ali nas čudi da načelnik tu ne vidi ništa sporno već to naziva izvanrednom situacijom. S obzirom da nije rijetkost ubacivanje novih točaka u dnevni red na samom vijeću kao i kašnjenje s dostavljanjem materijala, dojma smo da su te izvanredne situacije više pravilo nego iznimka pa slobodno možemo zaključiti kako je Općinsko vijeće u izvanrednom stanju već godinama", poručili su oporbeni vijećnici Antun Bašić, Mario Previšić, Blaženko Svaguša, Marko Miloslavić, Luka Rašica i Petar Vuletić.

REAKCIJA Nardelli: Oporbeni vijećnici trebali su ostati na sjednici ako im je stalo do razvoja Općine

NAPETO U ŽUPSKOM OPĆINSKOM VIJEĆU Oporba napustila sjednicu, Nardelliju uputili ozbiljne kritike

Popularni Članci