Inspekcija zatvorila gradilište u Lovištu

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Dubrovacki dnevnik
Nakon agonije duge skoro dva mjeseca, vlasnici zemlje u Lovištu dočekali su da pravda učini svoje. Naime, u srijedu oko 15 sati inspekcija iz Ploča došla je na mjesto događaja i zatvorila gradilište koje je od samog početka bilo otvoreno bez valjanih dozvola.

Podsjetimo, situacija u malom mjestu na samom kraju Pelješca počela se zahuktavati krajem prosinca kada su bageri došli na područje naselja 'Bili dvori' i počeli ravnati zemlju bez građevinske dozvole. Iako je na česticama bilo aktivno 17 sporova, to nije omelo investitora koji je besramno započeo radove. Uz zaštitare i traku, bageri su bili nedokučivi od strane vlasnika koji se za zakonski njihovu  zemlju bore nekoliko godina te su se obratili svim nadležnim službama i inspekcijama. Tek 54 dana kasnije, oglasili su se i napokon zaustavili dramu.

Srijeda je bila ključan dan. Naime, izvođači radova područje su ograđivali ogradom i žicom koju su Lovištani čupali na što je pozvana policija. „Budući da sama policija nema ovlasti zatvoriti gradilište, u popodnevnim je satima došla inspekcija iz Ploča odnosno Marko Bačot koji je potom ustvrdio da izvođač nema dokumente koji bi ga ovlastili za rad na našoj zemlji stoga  je stavljena tabla i radovi su obustavljeni“, potvrdio nam je Vedran Opačak, inače predstavnik stanovnika Lovišta u njihovoj dugogodišnjoj borbi.

Na mjesto događaja nije došao poduzetnik i vlasnik tvrtke koja izvodi radove Mirko Obrvan kojega Lovištani nerijetko prozivaju kao odgovornog. Naime, došao je Ivo Radić, predstavnik zadruge koja je zbog sumnjivih knjiženja djelomično odgovorna za komplikacije.

Da je pravda napokon došla na svoje, bit će jasnije s vremenom, no zasad možemo sa sigurnošću reći da ipak ima nade u nadležnim službama. Iako je trebalo vremena, nadamo se da će ovo biti pouka ostalima koji se bore protiv nepravde i nelogičnosti. Upornošću do cilja. 

Popularni Članci