HDZ BIRA NOVO VODSTVO Na samom jugu neće bit značajnih promjena

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Članovi Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) 22. studenoga birat će nova vodstva općinskih, gradskih i županijskih organizacija te HDZ-a Grada Zagreba.

Ukupno 209.271 članova stranke s pravom glasa će na ukupno 576 biračkih mjesta, od čega u Gradu Zagrebu njih 17, po načelu jedan član jedan glas, birati predsjednike i potpredsjednike općinskih i gradskih organizacija i organizacija HDZ-a gradskih četvrti, predsjednike i potpredsjednike Županijskih organizacija i zagrebačke Gradske organizacije HDZ-a, općinske i gradske odbore i odbore gradskih četvrti te izaslanike za izborne skupštine Županijskih organizacija  i Gradske organizacije HDZ-a Zagreba. Birališta će biti otvorena od 8 do 19 sati., piše Hina.  

Što se tiče organzacija na samom jugu zemlje, za predsjednika dubrovačkog HDZ-a kandidirao se samo aktualni predsjednik Mato Franković. Za potpredsjednike su se kandidirali  Marko Potrebica, Zrinka Raguž i Blaž Pezo. U Županijskoj organizaciji također se ne očekuju promjene. Tu se također samo kandidirao dosadašnji predsjednik Branko Bačić. Dakako, ostjau i općinske organizacije ove stranke, ali niti tu nije za očekivati veća odstupanja nego što je to sada slučaj.

Glasovanje stranačkih članova kojima je određena epidemiološka mjera samoizolacije, organizirat će nadležna županijska izborna povjerenstva i zagrebačko Gradsko izborno povjerenstvo HDZ-a u subotu, dan prije održavanja izbora, uz uvjet da su oni svoju namjeru glasovanja prijavili županijskom, općinskom ili gradskom izbornom povjerenstvu ili izbornom povjerenstvu HDZ-a gradske četvrti najkasnije do petka u 12 sati.

Glasovanje će se, uz poštivanje svih epidemioloških mjera (nošenje maski i rukavica te dezinfekciju ruku prije i poslije glasovanja), obaviti tako da se sve radnje vezano uz to obave ispred ulaznih vrata u stan ili kuće u kojoj se birač nalazi, doznaje se iz stranke. 

Drugi krug će se održati 6. prosinca

Drugi krug izbora u HDZ-u, tamo gdje bude trebalo, održat će se 6. prosinca, a tada će se birati i izaslanici za XIX. Opći Sabor Hrvatske demokratske zajednice – izborni, koji će se održati po završetku unutarstranačkih izbora u lokalnim i područnim organizacijama HDZ-a te sukladno epidemiološkoj situaciji.

Popularni Članci