'

Gradnja ne ide ni ove godine

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Projekt obrane od poplava Metkovića, koji je 2011. godine otvorila tadašnja premijerka Jadranka Kosor, prema svemu sudeći neće se realizirati ni ove godine.

Unatoč stalnoj opasnosti od poplava, projekt izgradnje nasipa za obranu Metkovića od poplava definitivno je propao i to zbog izvođača radova, splitskog Konstruktora, koji zbog vlastitih problema nije mogao nastaviti s radom na terenu. Donosi Slobodna Dalmacija.

Hrvatske vode, za ovaj projekt, bile su osigurale 40 milijuna kuna, a sada se sve vraća na početak. Slijedi ponovni postupak javne nabave i odabir najpovoljnijeg izvođača.

Najgore od svega je što je Neretva i ove godine zbog obilnih kiša prijetila ponovnim izlijevanjem, a najkritičnija je desna strana Neretve gdje je opet voda poplavila podrume i prizemlja kuća na nižim kotama. Na pojednim prometnicama u Metkoviću nije bilo moguće prometovati osobnim automobilima.

Moguću katastrofu spriječilo je proljepšanje vremena i bura koja je poboljšala otjecanje Neretve u more te ulijevanje u riječicu Norin.

Ovaj najavljivani projekt vrijedan 40 milijuna kuna planirao je gradnju nasipa u dvije države. Prva faza obuhvatila bi gradnju nasipa u dužini 6,2 kilometara na teritoriju Republike Hrvatske dok bi druga faza obuhvaćala radove na 2,5 kilometara dugoj trasi na teritoriju BiH.

Popularni Članci