DODIJELJENE NAGRADE Oni su laureati Dubrovačko-neretvanske županije (FOTO)

Autor: Ivona Butjer Mratinović Autori fotografija: Goran Mratinović
Svečana sjednica Županijske skupštine održana je danas, povodom dana Županije i blagdana sv. Leopolda Bogdana Mandića u Kazalištu Marina Držića.

Baš kao i svake godine, dodijeljene su Nagrade Županije. Nagrade za životno djelo dobili su pjevač Oliver Dragojević i književnik Stjepan Šešelj. Nagrade za iznimna postignuća u prošlogodišnjem razdoblju dobili su predsjednik Udruge za osobe s intelektualnim poteškoćama 'Rina Mašera' Petar Baničević, KUD Metković, Narodna glazba Smokvica, viši znanstveni suradnik Instituta za more i priobalje Sveučilišta u Dubrovniku Vlado Onofri, Hrvatska glazba Potomje.

„Imam čast čestitku uputiti u ime svih ovogodišnjih dobitnika Nagrada i zahvaliti se na dodijeljenom povjerenju. Čestitam svim nagrađenima, a posebno Oliveru Dragojeviću koji ne samo da je veliki umjetnik nego i velik i moralan čovjek koji je dao i održao riječ kako nikada neće prijeći prag agresora na našu Domovinu,“ izjavio je Šešelj u ime svih nagrađenih.

Svečanost su svojim nastupima uveličale klape Kumpanji, FA Linđo i Ladesta, potom KUD Metković te Gudački kvartet Umjetničke škole Luke Sorkočevića, dok su glumci Kazališta Marina Držića odglumili prizor iz Držićevog 'Skupa'.

Popularni Članci