'

Čak djecu odgajamo da ne koaliraju sutra s HDZ-om

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Na redovitoj sjednici Izvršnog odbora HSP-a općine Slivno održanoj u Podgradini te zadnjoj u ovoj godini, pravaši općine Slivno donijeli su bitne odluke koje će predočiti većim instancama stranke na županijskom i državnom nivou.

22 godine postojanja stranke u Općini Slivno, njeni lideri i visoki dužnosnici nikad nisu bili povezani sa koruptivnim i kriminalnim radnjama, a sve to možemo zahvaliti činjenici politike «odmaka od HDZ-a», stranke s kojom nikad nismo ni surađivali, a sudeći po jednoglasnoj odluci većine nazočnih članova Izvršnog odbora i predsjednika Nadzornog odbora nećemo ni u idućem razdoblju. Obrazlagajući razloge nemogućnosti suradnje s HDZ-om neki članovi su išli toliko daleko da su istaknuli odgoj svoje djece u smislu da nikad ne glasuju, ne koaliraju ili 'ne daj Bože' budu članovi HDZ-a.

Vodstvo HSP-a je načelno suglasno stvaranju «jakog oporbenog bloka» koje će predvoditi HSP i HSS, a otvorena su vrata i drugim oporbenim pojedincima,grupacijama i strankama te je u tom smislu osnovano tročlano povjerenstvo za pregovore kojem je na čelu predsjednik podružnice umirovljeni časnik HV-a g. Joško Tošić.

U istom tonu protekla je i točka prijedloga proračuna Općine Slivno za 2013 godinu. Osim što nećemo podržati takav proračun koji je prije svega lažan i usmjeren za ponovnu prevaru birača u izbornoj godini što je vidljivo iz stavki koje se ponavljaju zadnjih 4 godine, a još nisu izvršene mi ćemo upozorit na stavke koje su prikazane u rashodnoj stavci za koje ne vidimo gdje su utrošene. Naime, spominje se investicija u Dom mladeži te rad političkih stranaka. U Dom Mladeži nije utrošena spomenuta investicija, a po pitanju rada političkih stranaka, HSP nije dobio ni lipe iz proračuna od 2009 godine dok se navodi isplata sredstava što je po novom prekršaj koji se kažnjava od 50 do 100 tisuća kuna.

HDZ-ova Općinska vlast i administracija zaustavila je kapitalne projekte tipa «kanalizacijski sustav Blace», a neke nije ni započela poput kanalizacijskog sustava Podgradina-Vlaka makar se kroz proračun pojavljuju već 4 godine.

Ista ta vlast nije povukla ni lipe iz EU fondova makar smo općina sa 22 kilometra morske obale i izvrsnim teritorijalnim rasporedom. Na kraju možemo reći da za vlast i administraciju općine važi ona stara izreka «izjela konja trava» jer više od 50% proračuna troši na sebe odnosno na plaće, beneficije i rad općine!


Uz pravaški pozdrav, stoji u priopćenju Joška Tošića, predsjednika HSP-a Slivno                   

Popularni Članci