'

„Vlada je prividno otvorena, ali vrlo kontrolirana i zatvorena“

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Rep.hr
Vlada Republike Hrvatske jučer je obilježila prvu godinu postojanja na društvenim mrežama, prilikom čega je sud o njihovim aktivnostima na Facebooku dao PR stručnjak Krešimir Macan za Rep.hr.

"Prvo treba pohvaliti Vladu što se odlučila na takvu komunikaciju, jer se očito nije radilo samo o kampanji“, kaže Macan te dodaje kako su dobri u jednosmjernom poručivanju, ali u drugom dijelu zakazuju. Naime, zbog loših komentara nekad završavaju u drugim medijima, a odgovori online tima sami postaju vijest.

Također ističe kako je jedna gospođa nedavno napisala kako „zna da piše volonterima, a ne Vladi“, što je prema Macanovom mišljenju loše te smatra da ako Vlada ne razgovara u stvarnom životu, ne može ni na društvenim mrežama. Vlada je prividno otvorena, ali je vrlo zatvorena i kontrolirana. Ukupni PR zbog toga je više negativan nego pozitivan", kaže Macan. Međutim, također smatra kako je rješenje u otvaranju dijaloga na društvenim mrežama.

Macan kao primjer uzima slučaj zdravstvenog odgoja u kojem, po njegovom mišljenju, nema dijaloga. „Na društvenim mrežama bi trebao postojati dijalog o toj temi“, kaže PR stručnjak dodavši kako bi dubrovački biskup Mate Uzinić bio idealan izbor za predstavljanje stajališta Crkve budući da i sam koristi Facebook.


Izvor: Rep.hr
 

Popularni Članci