TAJNA KOJOM SE BAVI I BIJELA KUĆA Tko je misteriozni ruski milijarder s kojim su se Trumpovi družili u Dubrovniku tijekom kampanje?

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Marko Lukunic/PIXSELL
Dosad neobjavljeni dijelovi izvješća posebnog tužitelja Roberta Muellera o ruskoj istrazi otkrivaju da je Steve Bannon, bivši glavni strateg i desna ruka Donalda Trumpa, očito radio na tome da našteti ugledu predsjednikova savjetnika i zeta Jareda Kushnera.

U subotu je Ministarstvo pravde objavilo dosad nepoznate dokumente, bilješke Muellerova tima iz intervjua i emailova na 274 stranica, u kojima se tvrdi da su Jared Kushner i njegova supruga Ivanka Trump ljetovali u Hrvatskoj s misterioznim ruskim milijarderom tijekom predsjedničke kampanje 2016. godine, piše Jutarnji

Steveu Bannonu je, kako se navodi u bilješkama, to putovanje bilo dovoljno sumnjivo da ga iskoristi protiv Trumpova zeta. Bivša desna ruka američkog predsjednika nadao se da će moći iskoristiti Kushnerovo druženje s ruskim tajkunom, a tamo je bila i tajkunova djevojka te bivša supruga Ruperta Murdocha Wendi Deng.

- Bannon je znao da je Kushner na ljetovanju na hrvatskoj obali s ruskim milijarderom kada je preuzeo kampanju, navodi se u sažetku intervjua s Bannonom. Identitet ruskog tajkuna i njegove djevojke nisu otkriveni.

- Bannon je svojim prijateljima u obavještajnoj zajednici rekao da je djevojka 'sumnjiva'. Bannon je nazvao Kushnera i rekao mu da se vrati s odmora. Imali su još 85 dana do izbora, nisu imali novaca i trebali su Kushnera da otpusti Paula Manaforta, bivšeg šefa predsjedničke kampanje, navodi se  sažetku intervjua s Bannonom.

Fotografije Kushnera i Trumpove kćeri na megajahti vrijednoj 200 milijuna dolara u vlasništvu milijardera Davida Geffena objavljeni su prije tri godine. Objavljene su i fotografije Wendi Deng s parom, no nigdje nije bilo ruskog milijardera niti njegove djevojke.

Dokumenti otkrivaju da je Bannon poslao email 24. srpnja 2017. nepoznatoj osobi s emailom u Breitbart domeni. U njemu je spominjao Kushnerov odmor u Hrvatskoj i sugerirao da bi se ta informacija mogla iskoristiti protiv njega ako bi dospjela u medije.

Podsjetimo, Steve Bannon je osnivač i bivši izvršni direktor portala Breitbart, glasila američke ekstremne desnice. U dokumentima se ne navodi ime zaposlenika Breitbarta kojemu je upućen email.

Popularni Članci