test

Učitaje prijašnje vijesti
POBJEDNIK

TRIJUMF SF KOMEDIJE Oscara za najbolji film dobio je 'Sve u isto vrijeme'

"Sve u isto vrijeme" osvojio je ukupno sedam Oscara, njemački film "Na zapadu ništa novo" kući ide s četiri kipića, a "Kit" s dva.
TEŠKE OPTUŽBE

Producentica optužila Ramba Amadeusa za seksualno uznemiravanje

Producentica emisije Dnevnica na Radioteleviziji Crne Gore Lejla Kašić optužila je crnogorskog pjevača Antonija Pušića, poznatijeg kao Rambo Amadeus, za seksualno uznemiravanje.
teško za povjerovati

I TO SE DOGODILO! Nezadovoljni Nijemci počeli su se uspoređivati s Hrvatskom, tvrde da je kod nas bolje

U samo godinu dana u Njemačkoj je hrana u prosjeku poskupjela za 21 posto. Šećer je pokupio za nevjerojatnih 70 posto, jaja za 35, a kruh za 24 posto. Počeli su se uspoređivati s Hrvatskom i tvrde da je kod nas situacija, unatoč svemu, sada bolja.
prvi demokratski izabrani premijer Srbije

Prije 20 godina u Beogradu je izvršen atentat na Zorana Đinđića

Prošlo je 20 godina od atentata u Beogradu na Zorana Đinđića, prvog demokratski izabranog premijera Srbije nakon pada režima Slobodana Miloševića 2000., koji se zalagao za demokratske reforme i ulazak Srbije u Europsku uniju, no atentat je zaustavio te procese.
SIGURNOST

Zbog električnih automobila mogli bi imati niža ograničenja brzine na cestama

Električni automobili opremljeni su brojnim sigurnosnim značajkama, ali svejedno predstavljaju rizik za sigurnost u prometu, ponajviše zbog svoje težine.
LUKSUZ

U Njemačkoj se ovo povrće prodaje i po šest eura za komad

Voće i povrće u njemačkim supermarketima postaju sve skuplji, a jedno povrće postaje luksuzan proizvod.
OPREZNI SU

POLITIKA NULTE ZARAZE Ovaj turistički grad želi uvesti karantenu zbog gripe

Burne reakcije na društvenim mrežama izazvao je jedan kineski grad nakon što je rečeno da će razmotriti korištenje karantene u slučaju izbijanja epidemije gripe.
NAKON RAZVODA

Ivana je 25 godina vodila brigu o kući i djeci, bivši muž joj mora platiti 205 tisuća eura: 'To je zasluženo i vrlo pošteno'

Punih 25 godina Španjolka Ivana Moral vodila je brigu o kućanstvu i djeci kako bi se njezin suprug mogao posvetiti karijeri. Dala je otkaz na poslu i bila svima na raspolaganju. Nakon razvoda odlučila je naplatiti svoj dugogodišnji neplaćeni rad
promjena vremena

Zašto pomicanje sata nije ukinuto u EU?

Krajem ovog mjeseca digitalni zasloni brojnih kućanskih uređaja prebacit će se na ljetno računanje vremena, a isto će ručno trebati napraviti kazaljkama analognih satova, ako ih još koristite. 
burno u susjedstvu

Američko veleposlanstvo: Dodikovi potezi su alarmantni, želi uvesti represivni model kao Rusija

Veleposlanstvo SAD u BIH osudilo je najavljena dva zakona koja želi usvojiti vlast u Republici Srpskoj. Riječ je o zakonu o kriminalizaciji klevete i uvođenju registra 'stranih agenata'. Veleposlanstvo upozorava kako bi ovakvi represivni zakoni drastično narušili prava i slobode ljudi koji žive u RS.
ATRAKTIVNO MJESTO

PRODAJA CRNOGORSKOG ELITNOG ODMARALIŠTA 'Nadamo se da će Otoku cvijeća vratiti stari sjaj'

Jedno od najljepših mjesta u Boki Kotorskoj poznato je kao Otok cvijeća, koje se nalazi na području općine Tivat, a poznato je i kao Miholjska prevlaka. Nekada je to bilo elitno vojno odmaralište, a početkom devedesetih u njega su se doselili prognanici iz ratom zahvaćenih područja.
ODABRAO CNN

Ovo su najljepša mjesta na svijetu, a među njima je i jedan hrvatski biser

Naš planet zaista je spektakularan: tajnovita, ali i neskrivena ljepota može se pronaći na svakom koraku. Teško je jednoglasno odlučiti koja su mjesta najljepša na svijetu, ali CNN donosi, kako kažu, “najbolje od najboljeg”, a na popisu se našao i jedan hrvatski dragulj, nacionalni park Plitvice.
TIVAT

Crnogorci ponovno prodaju otok Sveti Marko, početna cijena je brutalna

Nakon što je prošle godine platila pozamašnih 700.000 eura poreza "za nepokretnost" za 2020. godinu, tvrtka ,,Ostrvo Sveti Marko“ je, kako je predsjednik crnogorske općine Tivat Željko Komnenović potvrdio Radio Tivtu, ponovo stavila na prodaju istoimeni otok.
Učitaj još vijesti