test

Učitaje prijašnje vijesti
Napuštaju zemlju

Rusi bježe od mobilizacije, kilometarske kolone, rasprodani letovi

Kako bi izbjegli poziv u vojsku, ruski muškarci pokušavaju napustiti zemlju. Na graničnim prijelazima nastali su ogromni redovi, no Kremlj tvrdi - izvješća o bijegu muškaraca su pretjerana...
najopasniji

Piloti prije slijetanja moraju proći posebnu obuku za ovaj europski aerodrom

Za lijepa vremena vještim pilotima slijetanje ne predstavlja problem, ali kad zapušu snažni vjetrovi koji na Madeiri nisu rijetkost, mnogima nije svejedno gledati kako se avioni bore sa snažnim naletima...
STRUČNJACI PREDLOŽILI

Žele zabraniti vožnju muškarcima do 21. godine

Nekolicina stručnjaka za sigurnost na cestama u australskoj državi New South Wales tvrdi da bi muškarcima trebalo zabraniti dobivanje vozačke dozvole do 21. godine. Prijedlog je upućen vladi Novog Južnog Walesa i ističe da je potrebno učiniti više kako bi se smanjio broj smrtnih slučajeva na cestama kroz veći fokus na mlade vozače, posebice mlade muškarce.
SVIJET

Nuklearni stručnjak o mogućem ruskom napadu: 'Ovo je već jedanaesti put...'

Naš najpoznatiji nuklearni stručnjak, Tonči Tadić ne misli da će Putin stisnuti gumb za nuklearni napad, a za RTL kaže i da Hrvati nemaju razloga za paniku.
BILI SMO U SUSJEDSTVU

REPORTAŽA Crnogorski turizam teški je šaneraj, ali ima dušu

Infrastruktura u Crnoj Gori je užasna, promet je totalni kaos, obala je uništena bespravnom gradnjom, ali život domaćeg stanovništva unatoč turizmu još uvijek kola ulicama
SLETIO U SAUDIJSKU ARABIJU

Rusija je oslobodila Hrvata zarobljenog u Ukrajini

Rusija je oslobodila 10 ratnih zarobljenika koje su zarobile ruske snage u Ukrajini, prema saudijskom dužnosniku čije riječi prenosi The Guardian, a među oslobođenim zarobljenicima je i Hrvat. 
ne očekuje se brz oporavak

Nedostatak ugljičnog dioksida zabrinjava pivovare i proizvođače mineralne vode

Njemačkoj industriji pića nedostaje ugljični dioksid. To usporava pivovare i proizvođače mineralne vode. Neki smanjuju proizvodnju, a nitko ne očekuje brzi oporavak.
naredio i mobilizaciju

Putin se obratio naciji: I mi imamo oružje za masovno uništenje

Ruski predsjednik Vladimir Putin nije jučer održao svoj prvi nacionalni govor o ratu u Ukrajini, no to je učinio danas. Riječ je o snimljenom govoru koji je pušten u ruskim državnim medijima. 
PUTIN IZLOŽEN PRITISCIMA

POZNATI DATUMI REFERENDUMA Donbas, Herson i pripajanje Rusiji, sprema li se Kremlj na totalni rat?

Nakon uspješne rujanske protuofenzive ukrajinske vojske na sjeveroistočnom bojištu oko Harkiva te daljnjeg napredovanja prema glavnom proruskom separatističkom sjedištu Luhansku Moskvi se žuri s provođenjem "referenduma" o pripajanju Rusiji Donbasa i Hersona, na području na kojem ukrajinske snage bilježe skromnije, ali važne pozitivne rezultate.
U ITALIJI

BROD KOJI JE DOLAZIO I U DUBROVNIK Olujno nevrijeme "otrgnulo" kruzer s lučkog veza

Čak četiri sata trebalo je posadama 5 tegljača da pod kontrolu dovedu golemi kruzer koji se uslijed olujnog nevremena otrgnuo s veza i umalo udario u obalu.
loše vrijeme

Vinari iz dubrovačkog susjedstva u problemima: 'Ne može biti gore, izlazimo iz ovog posla'

Značajan broj vinogradara s područja crnogorske Općine Tuzi diže ruke od vinograda i čak se odlučuju za uklanjanje čokota jer je ovogodišnji urod grožđa izostao.
ogromne štete

Razorni potres pogodio Tajvan

Razorni potres pogodio je južni dio Tajvana oko 15 sati po lokalnom vremenu, odnosno 9 sati prema srednjoeuropskom. Prema preliminarnim rezultatima, magnituda potresa bila je 7,2.
HLADNA CIKLONA

I u Sloveniji pao snijeg!

Na Kredarici u Sloveniji pao je snijeg.
Učitaj još vijesti