test

Ovo je deset najpodcjenjenijih turističkih destinacija na svijetu

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: A.Č.
Do izabranih mjesta i njihovog ranga istraživači su došli uspoređivanjem mjesta po količini turističkih atrakcija koje nude, ocjenama tih atrakcija na internetu i brojem turista na godišnjem nivou.

Ne postoji ništa bolje nego kad odemo na odmor u mjesto koje nitko ili malo tko ubraja među trendi destinacije, a na kraju se ispostavi da se radi o pravom skrivenom dragulju, piše Citymagazine. S druge strane, malo što čovjeka može toliko iznervirati kao odlazak na popularno mesto (za velik novac) i razočaranje s kojim se suočavamo kada otkrijemo da i nije ništa posebno.

No, to su putovanja. Ona mogu biti nepredvidiva i otkrivanje koji grad je podcijenjen, a koji precijenjen je sastavni dio odlaska na odmor. Ako pak niste raspoloženi za eksperimentiranje i želite biti sigurni da putujete u mjesto koje zaista vijedi posjetiti, imamo rješenje za vas.

Naime, kompanija za skladištenje prtljaga Bounce objavila je svoje istraživanje najpodcjenjenijih turističkih destinacija na svijetu. Do izabranih mjesta i njihovog ranga istraživači su došli uspoređivanjem mjesta po količini turističkih atrakcija koje nude, ocjenama tih atrakcija na internetu i brojem turista na godišnjem nivou.

Kada neki grad turistima nudi veliki broj zanimljivih stvari, koje oni ocjenjuju visokim ocjenama, a istovremeno nema očekivani broj posjetioca, on je onda podcijenjen, bar prema klasifikaciji istraživača kompanije Bounce.

Prvo mjesto na listi najpotcenjenijih turističkih destinacija zauzima Rodos, glavni grad istoimenog otoka u Grčkoj. Razlog njegovog visokog rejtinga treba tražiti u činjenici da sadrži veliki broj istorijskih znamenitosti, kao što je, na primjer, stari grad okružen zidinama, ali i druge stvari interesantne turistima u ljetnom periodu: plaže, restorane, klubove, butike itd. I pored svih atrakcija koje nudi, Rodos ugošćuje malo više od milijun posjetioca godišnje, što svakako nije malo, ali je u odnosu na pravi potencijal ovog grada nedovoljno, prenosi Poslovni.hr.

Drugo mjesto na listi najpodcjenjenijih turističkih destinacija na svijetu dijele Marakeš (Maroko) i Porto (Portugal). Malo tko spori da se radi o voljenim gradovima, koje ljudi rado posećuju, ali na osnovu visokih ocjena na internetu koje dobivaju njihove turističke atrakcije, trebali bi ugostiti još veći broj ljudi.

Pogledajte u nastavku kako izgleda kompletna lista 10 najpotcenjenijih turističkih destinacija kompanije Bounce.

Rodos, Grčka
Marakeš, Maroko
Porto, Portugal
Iraklion, Grčka
Rio de Jainero, Brazil
Krakov, Poljska
Lima, Peru
Honolulu, SAD
Hurgada, Egipat

Popularni Članci