test

MASOVNO SKIDALI PIRATSKU VERZIJU 'TOME' Uhićena jedna osoba u Srbiji, u opasnosti svi koji su podijelili link

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: ScreenShot/YouTube
U Kragujevcu je uhićen muškarac osumnjičen za nezakonito dijeljenje linka na kojemu se mogao pogledati hit film 'Toma', posvećen legendarnom pjevaču narodne glazbe Tomi Zdravkoviću u režiji Dragana Bjelogrlića.

Policija navodi da je uhićeni priznao krivnju. On je u nedjelju na društvenim mrežama podijelio link s filmom, a nedugo potom u njegov stan su upali pripadnici Službe za borbu protiv organiziranog kriminala (SBPOK) iz Beograda, piše Jutarnji list.

Policija također pokušava otkriti i procesuirati osobu koja je stoji iza linka, odnosno nezakonitog postavljanja filma na internet.

Osumnjičenog muškarca iz Kragujevca tereti se za nezakonito korištenje autorskih prava i određena mu je mjera zabrane upotrebe interneta, kako bi se spriječile daljnje zloupotrebe.

Tužiteljstvo za visokotehnološki kriminal poručuje da će svi koji su podijelili taj link također biti procesuirani, a u tijeku je potraga za njima.

O kojem broju ljudi bi se moglo raditi govori podatak da je jedan od najtraženijih pojmova na srpskoj verziji Googlea u posljednjih 48 sati bio upravo 'film toma online'.

Produkcijske kuće MinaCord i CobraFilm, vlasnici autorskih prava na film, prijavili su svim nadležnim organima kako je uočeno nezakonito dijeljenje linka. Obavijestili su i Antipiratsku agenciju Srbije (SAPA) koja je tijekom vikenda uočila nekoliko stotina linkova.

Svi korisnici koji su nezakonito dijelili film „Toma“ obaviješteni su da će protiv njih, ako sa svojih profila ne uklone sporni materijal, biti pokrenuta kaznena prijava.

Popularni Članci