Karta zaraženih pokazuje da su u borbi protiv virusa dvije hrvatske regije najbolje u Europi

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Od svih europskih regija, tek se njih 11 našlo u zelenoj boji. 

Istra je dobila još jednu potvrdu da je borba protiv koronavirusa u toj regiji najbolja u Hrvatskoj, ali i u Europi. Kako prenosi Glas Istre, ministarstvo vanjskih poslova Kraljevine Belgije objavilo je kartu Europe koja je podijeljena u zelena, svijetlo i tamnonarančasta te crvena područja.

Naime, od svih europskih regija, tek se njih 11 našlo u zelenoj boji. Radi se o jednoj švicarskoj regiji, dvije bugarske regije, četiri poljske, dvije talijanske i dvije hrvatske regije. U te dvije “zelene” regije u Hrvatskoj spadaju Istarska i Varaždinska županija.

U narančastoj boji nalazi se većina regija u Hrvatskoj, no tu su i crvene regije kao što su Karlovačka, Splitsko-dalmatinska, Požeško-slavonska i Ličko-senjska županija, piše Glas Istre. Što se tiče Belgije, tamo ne postoje ograničenja putovanja, nego se putovanje preporučuje ili pak ne preporučuje ovisno o boji regije.

Istra ima najmanje slučajeva zaraze koronavirusom u Hrvatskoj te je u zadnjih 14 dana bilježila tek šestero novozaraženih na 100.000 stanovnika.

Popularni Članci