'

Bill Gates poklanja bogatstvo siromašnima

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: commentisfreed.com
Jedan od najbogatijih ljudi na svijetu izjavio je kako će čak 95 posto svog bogatstva donirati udrugama te liječenju dječje paralize. Budući da je on osiguran, odlučio je novce donirati najsiromašnijima, donosi Telegraph.

Zanimljivo je da iako se 95 posto čini puno, čak i tih 5 posto koliko želi ostaviti svojoj djeci bit će im dovoljno za bezbrižan život, barem što se financija tiče. Naime, njegovo bogatstvo procijenjeno je na otprilike 65 milijardi dolara stoga je jasno koliko je njegov doprinos značajan.

Vrijedi napomenuti da je Gates poznat po donacijama i volji da svojom zaradom pomogne onima kojima je pomoć potrebna. Dosad je u humanitarne svrhe donirao oko 28 milijardi dolara. Budući da je, kako kaže, svjestan poteškoća s kojima se siromašni suočavaju, nada se kako će njegov doprinos ipak nešto promijeniti.   

„Većina novca, više od 95 posto, ići će u fond koji će s tim novcem moći raditi još dvadeset godina nakon što mene i moje supruge više ne bude“, kaže Gates.

Kad bi svi bogataši bili moralno oviješteni poput Gatesa, sigurni smo da bismo živjeli u boljem i manje pokvarenom svijetu. 

Popularni Članci