SDP-ovci moraju sjahat s funkcija Dubrovačkog dogovora

Autor: Petar Ipšić Autori fotografija: Facebook
Statutarna komisija SDP-a potvrdila je odluku Gradskog odbora stranke kojom se svim članovima nalaže podošenje ostavki u upravnim vijećima, nadzornim odborima i školskim vijećima. 

Želeći se jasno odmaknuti od 'Dubrovačkog dogovora' Maden Gojun je pri dolasku na čelo dubrovačkog ogranka SDP-a zatražio da svi članovi stranke napuste pozicije koje su stekli upravo sudjelovanjem u ovoj neformalnoj političkoj koaliciji dubrovačkog Gradskog vijeća.

Od devet članova koji su obavljali određene fukncije u takvim tijelima gradskih tvrtki i institucija ostavku je podnijela jedino Andrea Novaković.

Ostali su se 'žalili' Statutarnoj komisiji stranke. No, sada kada je Komisija 'amenovala' Gojunovu odluku morat će postupiti sukladno odluci ili istupiti iz članstva.

Među 'pobunjenicima' su: Jure Dumančić, Ivona Labaš, Tomo Brnas, Ljiljana Lakić, Kristina Čurčija, Maro Puhiera i Rade Vrtikapa.

Neke od njih uspjeli smo kontaktirati, ali, očekivano,  nitko nije bio raspoložen za komentar. Ljiljana Lakić i Ivona Labaš, pristojno su, ali jasno dali do znanja da 'nemaju komentara', dok je Kristina Čurčija bila nešto elokventnija. –'Kad dobijem odluku onda ću i komentirati', rekla je.

-'Očekujem da će svi postupiti sukladno odluci', kratko je za Dubrovački dnevnik komentirao predsjednik GO SDP-a Mladen Gojun. 

-'Nije riječ o ucjeni. Ako ste u oporbi ne možete sudjelovati u radu nadzornih odbora. Svi oni su imenovani dok je SDP bio u Dubrovačkom dogovoru, pa čak i nakon raspuštanja Gradskog odbora. To ne može proći', rekao je ranije ovog tjedna Mladen Gojun gostujući u emisiji 'Pogledi' Dubravka Cote.