Vićan najavio kandidaturu za gradonačelnika i poručio: 'Varaju se oni koji misle da se politika neće voditi iz barake!'

Autor: Ivona Butjer Mratinović Autori fotografija: dd
Čelnik DDS-a i jedan od najdugovječnijih dubrovačkih političara Pero Vićan najavio je kandidaturu za gradonačelnika Dubrovnika. Kako će u gradonačelničku utrku, najavio je za Dubrovački dnevnik i poručio – varaju se oni koji misle da se politika neće voditi iz barake!

Vićan će ujedno biti i nositelj liste Dubrovačkog demokratskog sabora za Gradsko vijeće i Županijsku skupštinu, a najavio je i kako će se DDS natjecati samostalno bez predizbornih koalicija. Kako kaže, to su iz stranke odavno najavili stoga nije bilo prijedloga za drugačije od toga.

„Očekujemo odličan izborni rezultat. To su sjajne liste na kojima će biti ljudi koji su se na njima već nalazili, ali i dio novih ljudi,“ kazao je Vićan dodavši kako će ime svoje kandidatkinje za zamjenicu objaviti zajedno s imenima kandidata za župana te načelnike općina Konavle, Dubrovačko primorje i Župa dubrovačka na konferenciji za medije koja će se održati sljedećeg tjedna.

Svjestan je kako toga kako izmjena Zakona koja predviđa manji broj vijećnika nego što je to dosad bio slučaj iziskuje i više napora i truda jer će za pojedino vijećničko mjesto biti potrebno prikupiti veći broj glasova nego dosad, no očekuje apsolutno povećanje DDS-ovih mandata u Vijeću.

„Mi smo i dalje druga stranka po snazi u Dubrovniku, a to što je netko 2017. godine dobio 56 glasova od DDS-a kad mene nije bilo u izbornoj utrci ne znači ništa. Što se tiče drugih kandidata za gradonačelničku funkciju, nećemo ih komentirati. Samo mogu reći da neki od njih  nemaju nikakvu šansu za ući u drugi krug,“ kazao je Vićan.

A ako pobijedi, najavljuje borbu protiv uhljeba.

„Prvo što ću učiniti, riješit ću se uhljeba koji su došli na čelo raznih trgovačkih društava i javnih ustanova u vlasništvu i suvlasništvu Grada,“ najavio je Vićan koji će sljedećeg tjedna obznaniti javnosti dodatne detalje oko DDS-ovih kandidatura. 

Popularni Članci