SVAKODNEVNE GUŽVE Tko monopolom maltretira Dubrovčane ne uvodeći još stanica za tehnički pregled?

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: DD
Nervozni vlasnici automobila svakodnevno provode sate čekajući obnovu registracija i prolazak tenhičkog pregleda. No, je li to zapravo potrebno?

Na području Dubrovačko-neretvanske županije (ne uključujući Metković i Ploče) nalazi se pet stanica za tehnički pregled. Jedna u Župi dubrovačkoj, jedna u Dubrovniku, jedna na Pelješcu i čak dvije na Korčuli.

Iako je iz godine u godinu sve više automobila na području Dubrovnika, Dubrovnik i daje ima samo jedan tehnički pregled, onaj u Gospinom polju koji se uskoro planira seliti u prostore Auto Dubrovnika.

Tko koči otvaranje još stanica za tehnički pregled u Hrvatskoj nije teško zaključiti obzirom da se radi o izrazito unosnom poslu kako u samom poslu pregledavanja i registracije vozila tako i u sektoru osiguranja koji je vezan uz samu stanicu. Tako primjerice u Blatu stanicu drži osiguravajuća kuća Croatia osiguranje, odnosno tvrtka - kćer Croatia-tehnički pregledi, dok onu u Župi drži tvrtka Auto Dubrovnik, inače iz grupacije Agram, pa se na toj lokaciji preferira Euroherc osiguranje. Dubrovačka stanica je malo kompleksniji slučaj, otvorena je prije 19 godina od strane Atlas osiguranja, da bi u konačnici pripalo današnjem Adriatic osiguranju koji je bio u financijskim dubiozama s vlasnikom Gradom Dubrovnikom. Do kraja ove godine stanica mora seliti iz navedenog prostora.

Komolac, kao takozvana servisna zona je također bila u planu otvorenja stanice i to od strane tada tvrtke u državnom vlasništvu. Naime, Croatia osiguranje je imalo u planu otvoriti tehnički pregled, a time bi se bitno rasteretile gužvi postojeće stanice. No, očito je sve ostalo na pokušaju, a želju da smanje gužve u svojim objektima ne djele očito i sami vlasnici stanica za tehnički pregled.

OTKRIVAMO NOVU AFERU ŠEFA HDZ-a Tvrtka koju vodi prijatelj Tomislava Karamarka zarađuje milijune pod sumnjivim okolnostima!

Popularni Članci