SNAGE IZ ŽUPANIJE Šuica bi mogla nositi listu, a jedan političar s juga ima ambicije za EU parlament

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Karlo Ressler, savjetnik premijera Andreja Plenkovića, kako doznaje Jutarnji, bit će koordinator za izradu HDZ-ova programa za skore europske izbore. 

Da je HDZ krenuo u izradu programa potvrdio je za Jutarnji jučer sam Ressler koji je prije nekoliko mjeseci, u studenome 2018., drugi put izabran za potpredsjednika Mladeži EPP-a.

- Točno je, koordinirat ću izradu programa za izbore za Europski parlament. Zaduženje sam dobio od predsjednika stranke, a program radim u suradnji s međunarodnim tajnikom stranke Davorom Božinovićem, voditeljicom naše delegacije u EP-u Dubravkom Šuicom te nizom HDZ-ovih ministara - rekao je Ressler i dodao kako će se ovih dana intenzivirati rad na programu.

U HDZ-u se dosad nisu detaljnije bavili europskim izborima. Dosad je službeno najavljeno samo to da će HDZ na izbore samostalno, a glavni tajnik stranke i predsjednik Sabora Gordan Jandroković u više je navrata izjavio kako su imali druge prioritete te je najavio kako će se programom i kandidatima na listama početi baviti poslije Nove godine.

A tko bi se sve od HDZ-ovaca mogao naći na listi za Europski parlament, za sada je nepoznanica. Iako u stranci kažu kako se o tome još nije razgovaralo, niti je donesena bilo kakva odluka, u kuloarima se već dulje vrijeme kalkulira s nekim imenima. Kao sigurna kandidatkinja spominje se tako Dubravka Šuica, koju mnogi u stranci vide i kao nositeljicu liste. Iako su neki HDZ-ovci spominjali kako bi listu mogao nositi i sam premijer i šef HDZ-a Andrej Plenković, izvori bliski njemu tvrde kako to nije točno.

Posljednjih dana u HDZ-u se spekulira kako bi na listu mogao i saborski zastupnik Tomislav Sokol.

U stranci kažu kako ambicije za odlazak u Europski parlament imaju i dva župana - šibensko-kninski Goran Pauk, te župan dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić, no to je zasad upitno. 

Popularni Članci