NIKAD NAPETIJI IZBORI U BIH Zabilježene nepravilnosti, na biračko mjesto u RS uneseni ranije popunjeni listići!

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović/DD
U Bosni i Hercegovini počelo je glasanje na općim izborima u nedjelju ujutro na kojima građani te zemlje trebaju izabrati vlast za naredne četiri godine.

Izborni dan obilježile su neke nepravilnosti zbog kojih je morala intervenirati i policija. U Općini Bosanski Novi prijavljena je nepravilnost na jednom od biračkih mjesta zbog čega je glasanje privremeno obustavljeno, a policija je na terenu, piše Klix.ba.

Iz Koalicije "Pod lupom" su izvijestili o teškom kršenju Izbornog zakona BiH, koje je zabilježeno u Bosanskom Novom, u Republici Srpskoj. Oni navode da se slučaj kršenja konkretno odnosi na donošenje dva bunta označenih glasačkih listića na biračko mjesto u Hozićima.

Policija je izašla na teren i ustanovila da su popunjeni listići doista uneseni na biračko mjesto zbog čega je smijenjen birački odbor na tom glasačkom mjestu.

Na biračko mjesto je stigla Općinska izborna komisija koja je utvrdila nepravilnosti i imenovala novi birački odbor koji bi nakon utvrđivanja stanja trebao odlučiti o početku glasanja na ovom biralištu.

Bugojanska policija jučer je na jednom od biračkih mjesta provjeravala prijavu da je došlo do kršenja izbornog procesa jer je predsjednik biračkog odbora s još dvije osobe unio kartonski paket na biralište. Policija je utvrdila da nema nepravilnosti.

Iz policije je potvrđeno da je policijskoj stanici Bugojno stigla prijava u 18:15 sati nakon čega su se brojne ekipe uputile na lokaciju. Tijekom provjere prijave, na mjesto su stigli i brojni predstavnici stranaka te članovi izborne komisije, što pokazuje da je prijava uzbunila policijske organe i sudionike procesa te da su je ozbiljno shvatili.

"Odmah po zaprimanju prijave Odsjek kriminalističke policije PU Bugojno je formirao očevidnu ekipu koja je zajedno s predsjednikom općinske izborne komisije Bugojno izašla na lice mjesta gdje su utvrdili da predmetno glasačko mjesto nije narušeno", potvrdio je glasnogovornik MUP-a SBK Hasan Hodžić.

Popularni Članci