KAŽE DA JE AFRIKA BOLJA OD NAS Petrov: Smanjit ću obuhvat golfa na Srđu (FOTO)

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović / DD
"Vratit ću Srđ građanima", rekao je Mostov kandidat za župana Božo Petrov koji je današnju konferenciju za novinare održao ispred tvrđave Imperial na Srđu.

Božo Petrov je na izborima za župana dubrovačko-neretvanskim održanima u nedjelju osvojio 21,11 posto glasova. U drugom krugu sučelit će se s HDZ-ovim kandidatom Nikolom Dobroslavićem koji ide po četvrti mandat. Dobroslavić je osvojio 40,12 posto glasova.

- Smanjit ću obuhvat projekta s 300 na 100 hektara, kao što je prvotno bilo zamišljeno. Visoki Upravni sud je prije četiri godine donio tu odluku, poštivat ću odluku suda. A to što župan Nikola Dobroslavić nije tu točku četiri godine stavio na Županijsku skupštinu nije samo propust, nego je i odluka da se pogoduje investitorima. - rekao je Petrov.

- Ne može se dogoditi da povjerenik, koji nije odabran od strane građana, mijenja urbanistički plan ili obuhvat, a kamoli da tri puta poveća obuhvat. To možete raditi u Africi, ali mislim da je u Africi pravosuđe bolje nego u nas. - kazao je Petrov.

Osvrnuo se i na pitanje Muzeja Domovinskog rata.

- Branitelji zaslužuju pristojan prostor. Njihova borba traje 15 godina, dakle da se isti dobije. Znači, 2016. godine Grad Dubrovnik je odobrio da se krene u projekt, Muzej je osnovan, ali tu su lokve vode, trebalo je uložiti više novčanih sredstava. Uspjeli smo maknuti koncesionara, ali na ovome svemu ne smije priča stati. Moramo odati počast onima koji su dali život i koji su nas branili, nije nas koncesionar obranio nego su to branitelji. - objasnio je Petrov.

Petrov, ako ne pobijedi Dobroslavića, postaje županijski vijećnik. Odgovorio je na pitanje Dubrovačkog dnevnika hoće li na sjednice Županijske skupštine ići češće od svog kolege Nikole Grmoje.

- Bit ću župan. - kratko je i samouvjereno odgovorio. T

akođer, iznio je kako je "Dobroslavić propustio bolje razviti županiju".

- Nemamo prostora za gubljenje vremena. Na građanima je da biraju hoće li otpadne vode u Malostonskom zaljevu ili ih neće. Na njima je da biraju hoće li se poljoprivredno zemljište obrađivati, na njima je hoće li i dalje gledati kako postoji nebriga za poduzetnike, kako ulažu u svoje kadrove umjesto u radna mjesta. - naglasio je.

Na pitanje što misli na što će se odlučiti glasači ljevice, Petrov je odgovorio kako ovo nisu ideološki izbori.

- Ovo su izbori je li želite promjenu. Mi imamo potencijal, najveći u odnosu na sve županije, a koliko smo privukli toga nemamo rast industrijske proizvodnje, nas investitori zaobilaze u širokom luku, imamo najmanje nautičkih vezova, mi nemamo komunalne lučice za brodove. Vlast nije zanimalo gdje će ljudi s brodicama. -zaključio je Petrov.

V.Salvia/ I. Butjer Mratinović

Popularni Članci