Karamarko jučer htio zabraniti petokraku, danas se predomislio

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Danijela Demarin/Dubrovački dnevnik
-'Kada dođemo na vlast zabranit ćemo sve totalitarne simbole pa tako i petokraku', izjavio je Tomislav Karamarko jučer u intervjuu za Hrvatski radio Zadar. 

Danas se pri posjetu Bruxellesu predomislio. Šef HDZ-a u središtu Europske unije također je s novinarima razgovarao o zvijezdi petokraki, najraširenijem simbolu antifašizma. Preko noći je promijenio mišljenje. 

-'Ne treba to tako gledati. Bilo je to u intervjuu za zadarski radio i novinar me konkretno pitao o zvijezdi petokraki. Ja samo rekao ono što uvijek govorim, da je naša stranka distancirana od bilo kakvog totalitarizma, i crvenog i crnog i da bi u tom smislu trebalo kriminalizirati sve znakove koji podsjećaju na vremena kada su ljudi ubijani, mučeni, proganjani. Mislim na nacizam i na komunizam', rekao je Karamarko.

Najavu zabrane petokrake ne treba promatrati kao ništa drugo nego jeftini trik s ciljem dodatne mobilizacije nacionalistički orijentiranih birača kojima je Jugoslavija, država koja ne postoji već gotovo 25 godina, i dalje veći problem od gospodarske krize i sveopće neimaštine, piše Index

Popularni Članci