HDZ PREDSTAVIO LISTU ZA X. IZBORNU Bačić: Povećali smo plaće, mirovine i minimalac, Franković: Dolazimo s vizijom decentralizirane Hrvatske!

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Ivo Cagalj/PIXSELL
Predstavljanje kandidata X. izborne jedinice održano je danas u Splitu.

HDZ-ova lista izgleda ovako:

  1. BRANKO BAČIĆ
  2. BLAŽENKO BOBAN
  3. TOMISLAV ŠUTA
  4. MATO FRANKOVIĆ
  5. ANDRO KRSTULOVIĆ OPARA
  6. MARIJA VUČKOVIĆ
  7. DANICA BARIČEVIĆ
  8. ANTE ŠOŠIĆ
  9. DALIBOR MILAN
  10. IVAN BUDALIĆ
  11. JURE BRKAN
  12. ZRINKA MUŽINIĆ BIKIĆ
  13. IVO RADICA
  14. DAMIR KRSTIČEVIĆ

Bačić je kazao kako je X. izborna jedinica u svim izbornim ciklusima bila uvijek udarna.

„Uvjeren sam kako ćemo taj sjajan rezultat postići i 17. travnja“, izjavio je te zahvalio svim članovima i članicama HDZ-a u DNŽ, a posebno Blažu Pezu, predsjedniku ŽO HDZ-a, što rade za Hrvatsku.

„Dok drugi govore, mi realiziramo, uvijek smo korak ispred njih i uvijek imamo odgovor na sve izazove“, podsjetivši kako je oporba u krizama govorila kako 'ćemo završiti s 400 tisuća nezaposlenih'.

„Ne samo da se to nije ostvarilo nego Hrvatska nikad nije bila bolja i uređenija. Danas je život u Hrvatskoj bolji,a prošli smo kroz brojne krize“, izjavio je dodavši kako je danas nikad manje nezaposlenih, nikad više zaposlenih, kako su plaće i mirovine narasle za 60 posto, a minimalna plaća za 104 posto.

Spomenuo je izgradnju Pelješkog mosta, spajanje gradova u automrežu, brze ceste...

„Nije Hrvatska jaka koliko je jak Zagreb, nego koliko je jak Imotski, Cavtat ili Ilok“, izjavio je dodavši kako je osigurano 20 milijuna eura za Dubrovnik te osam milijuna za otoke DNŽ.

Boban je izjavio kako ga fascinira ravnomjeran razvoj Hrvatske.

„Kao gradonačelnik Solina, u četiri godine vladavine SDP-a, u grad je samo jednom pod okriljem noći došao tadašnji ministar Zmajlović. Samo u Splitu projekti koje provodi Vlada su lučka, obala, centar kompetencije, nadogradnja medicinske škole... Neovisno o tome tko je na lokalnoj razini, ova Vlada prepoznaje potrebe građana“, izjavio je te poslao poruku oporbi: nema rastavljanja nego spajanja - i HDZ, i Hrvatska.

Šuta je kazao kako je Split postao 'grad duhova' te čestitao Dubrovniku na razvoju, dodavši kako je trenutno ispred Splita. Kako kaže, cilj mu je da Split bude prvi grad te kako će posebnu pažnju posvetiti na stambenu politiku i rješavanje problema mladih.

Franković je kazao kako je sve ono što je HDZ prije četiri godine obećao, to i napravio te podsjetio kako je to razdoblje bilo izazovno.

„Izašli smo iz vremena problema snažniji, mudriji, jači nego ikad prije. Svjesniji smo kakvi izazovi mogu biti ispred nas i kako ih savladati. Vlada Andreja Plenkovića je pokazala da zna kako raditi kad je teško. Pričati o našim političkim suparnicima bi bilo neprikladno jer niti program imaju niti mogu o tome govoriti. Mi dolazimo s vizijom Hrvatske kao decentralizirane zemlje. Zato Hrvatskoj nisu potrebne isprazne priče“, izjavio je Franković.

Krstulović Opara je izjavio kako Vlada Andreja Plenkovića gradi tehnološki centar u Splitu, a ne Puljak.

„Ta populistička ekipa dijeli, a mi smo donijeli cijeli niz suverenističkih mjera i pokazali smo kako se voli domovina. Populisti nam neće pomoći. Ekipa iz Mosta i Domovinskog pokreta nam govore da nismo dovoljno domoljubi, a njihovi čelnici nisu glasali za Zakon o hrvatskom jeziku. Takvi ne mogu proći“, izjavio je Krstulović Opara kritizirajući oporbu.

Vučković je kazala kako je uvijek čast biti na listi za X. izbornu jedinicu.

„Jedina je ovo stranka koja fokusirano ostvaruje sve strateške ciljeve. Jedina je stranka koja se pokazuje i dokazuje u proteklim godinama, jedina stranka koja se mogla nositi sa svjetskom pandemijom, mogla rješavati pitanje energetskih kriza, obnoviti sva poljoprivredna gospodarstva na Banovini nakon potresa, javnu infrastrukturu, objekte...“, izjavila je Vuković te naglasila napore oko ribarstva i poljoprivrede u vidu ulaganja u infrastrukturu te najavila natječaje za poljoprivrednike.

Baričić je kazala kako se u Saboru zalagala za otočane u trenutku donošenja zakona o pomorskom dobru i lukama, ali i naglasila napore oko borbe protiv nasilja nad ženama.

„Ja sam glas, tu sam zbog svojih otočana, svih građana Splitsko-dalmatinske županije i Republike Hrvatske“, izjavila je.

Šošić je kazao kako će se u Saboru zalagati za prometnu infrastrukturu grada Splita te snažnu demografsku revitalizaciju.

Milan, gradonačelnik Metkovića, istaknuo je projekte u gradu.

„Posebno sam ponosan na dva projekta – sortirnica i kompostana. Metković je jedini grad koji ima realizirane te projekte“, izjavio je.

Budalić je kazao kako je ponosan što je dio tima, a kako mu je posebna čast što je s njim i njegov zapovjednik Krstičević.

„Nekad smo u ratu branili domovinu, a danas da radimo na dobrobit naše domovine“, kazao je te se prisjetio deblokade Dubrovnika.

„Nabavljamo borbene zrakoplove, a upravo uz pomoć borbenih zrakoplova i tada smo uspjeli deblokirati Dubrovnik, a kasnije i cijelu našu zemlju“, izjavio je.

Brkan, gradonačelnik Makarske, govorio je o turizmu.

„Nije to došlo preko noći ni samo od sebe, Vlada je stvorila preduvjete za turizam. Voljeli bismo da se takve stvari događaju i dalje“, kazao je te poručio biračima da je 'HDZ stranka koja je stvorila Hrvatsku' i da 'ne padaju na šarene laže'.  

Mužinić Bikić je izrazila zadovoljstvo napretkom osnovnoškolskog sustava, kao ravnateljica u osnovnim školama u Dalmaciji.

„Djela, a ne riječi, to je politika koju vodim kao gradonačelnik na Visu“, izjavio je Radica te pobrojao ulaganja na otoku Visu.

„Sve su ovo dokazani ljudi, dokazane osobe koje imaju iskustvo, znanje, sposobnost i oni su jamac da će se naša Dalmacija i dalje ravijati, da će rasti plaće i mirovine, da će naš turizam napredovati i da ćemo razvijati naše poduzetništvo“, izjavio je Krstičević te naglasio ulaganja u vojsku i policiju.

„Za 20-ak dana će avion Rafal doći u Hrvatsku i bit će jamac mira i sigurnosti Hrvatske zauvijek. Nabavili smo i helikoptere Crni jastreb, uložili u kopnenu vojsku,vratili smo hrvatsku vojsku u Sinj, Broce, Pulu, Vukovar, Varaždin... Ulagali smo u ljude, u hrvatskog vojnika jer je vojnik najvažniji dio obrambenog sustava, povećali smo plaće vojnicima i policajcima, poštujemo hrvatske branitelje“, izjavio je.

Popularni Članci