DAN NAKON SLAVLJA Franković: Neće biti potpisivanja koalicija, idemo u manju reorganizaciju gradske uprave

Autor: Vedran Salvia Autori fotografija: V.S.
U županijskom i dubrovačkom HDZ-u zadovoljni su rezultatima izbora na jugu Hrvatske.

Na konferenciji za novinare održanoj u hotelu Adria predsjednik županijskog HDZ-a Branko Bačić tako je rekao kako je HDZ apsolutni pobjednik izbora, novi-stari župan Nikola Dobroslavić dodao je kako je HDZ dokazao da je najjača politička opcija, dok je novi-stari gradonačelnik Mato Franković rekao da je šokiran što je osvojio više od devet tisuća glasova.

No, Franković kazuje i kako nema vremena za trijumfalizam.

- Nastavljamo s radom, veliki je posao pred nama. Posao turističkog oporavka. Dobili smo prije nekoliko dana obavijest da CNN dolazi snimati emisiju, poslat će Britancima snažnu poruku o Gradu. Znamo da Velika Britanija izdvaja zasebne regije kao one zelene zone iako je recimo država iz koje dolaze u narančastoj ili crvenoj zoni. Mi smo blizu te zelene zone. - rekao je.

Dodao je kako se od 1. srpnja očekuje značajan porast broja gostiju, kazavši i kako je Grad kroz cijelo ovo vrijeme ostao financijski stabilan.

Govorio je o formiranju većine u Gradskom vijeću.

- Razgovori nisu počeli. Uskoro će početi. Ali ići ćemo programski tako da pronađemo partnere u cijelom Gradskom vijeću, a ne u pojedinačnim strankama. Potrebna nam je stabilnost za dobrobit Grada. Uvjeren sam da ćemo surađivati s DDS-om, Srđ je Gradom, KLGB Ivice Roka... Puno je teških projekata, ne moramo ući u koaliciju da bi stvorili većinu koja će preko koljena nekad lomiti stvari. - kazao je on.

- Pogledajte sve ono za što su se "srđevci", koji su sad druga politička snaga, zalagali. Plan upravljanja, tvrđava Imperial. Po tome i ja mogu biti srđevac. Mora se gledati interes za Grad. S druge strane, moji ideološki stavovi su jasni, to su stavovi oko Domovinskog rata.  - dodao je.

Rekao je i da tako zasad "nikakvi potpisi oko koalicija nisu opcija".

Na pitanje o suradnji s Androm Vlahušićem, ako on uđe u Vijeće, Franković je odgovorio kako će surađivati sa svima koji to budu željeli.-

- Vjerujem da će i on konstruktivno predlagati, a kad treba biti oporba. - rekao je.

Napominje i da će se ići u manju reorganizaciju gradske uprave, objasnivši kako se neki komunalni problemi na licu mjesta mogu brže rješavati.

- Osnovat ćemo interventni tim za sitne komunalne probleme. Od javne rasvjete do srušenih skalina, postavljanja rukohvata. To ne znači da sam nezadovoljan s pročelnikom. S druge strane, vidimo i da moramo sve pravne službe imati na jednom mjesto, učiniti tu kao s odsjekom javne nabave, siv moraju zajedno sjedati i biti "support" svim odjelima. - izjavio je.

Nikola Dobroslavić zahvalio se svim biračima.

- Naši sugrađani su potvrdili da smo na ispravnom putu. Mi ćemo od danas raditi na realizaciji programa kao i dosad. Ono što smo zapisali i obećali, to ćemo ispuniti. U programu imamo brojne projekte i na njima ćemo raditi. - njegove su riječi.

- Prva zadaća je bitka za uspješnu sezonu. Poziv je to sugrađanima da se cijepimo u najširem mogućem opsegu i stvorimo preduvjete za zelenu oznaku. - objasnio je.

Na pitanje je li očekivao veći broj glasova, rekao je da jest, ali da je razlog što ih nije dobio taj što su izbori u HDZ-ovim utvrdama bili gotovi već u prvom krugu. Što se tiče njegovog protukandidata Boža Petrova iz Mosta, zapitao se hoće li on što poduzeti jer je kao predsjednik nacionalne stranke izgubio regionalne izbore.

- A vidjet ćemo ga i u Županijskoj skupštini. Grmoja se brzo prihvatio Sabora, tamo je komotnije. No, bit će mi veselje s Petrovom ukrstiti argumente. - rekao je.

Predsjednik županijskog HDZ-a Branko Bačić naveo je da će opravdati povjerenje koje su dali građani.,

- Potvrdili smo se kao daleko najjača stranka i ova pobjeda nije samo rezultat rada u zadnje četiri godine, nego dugogodišnjeg rada,- Ovo su moji 42. izbori u kojima aktivno sudjelujem, ne sjećam se kad je HDZ osvojio 15 županija. To je sjajno. - poručio je Branko Bačić.

Popularni Članci