Program počinje u petak Festivalom cvijeća i koncertom Jasmina Stavrosa

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Župa dubrovačka će ovogodišnji Dan Općine i Dan oslobođenja Župe proslaviti četverodnevnim aktivnostima različitog sadržaja, najbogatijim programom obilježavanja od osnutka Općine.

Prva od aktivnosti na programu proslave je Župski Festival cvijeća. Prodajna izložba okupit će župske cvjećare, udrugu Bruno Bulić, osnovnu školu i dječji vrtić Župa dubrovačka, te korisnike Centra za rehabilitaciju Josipovac koji su se vrijedno pripremili za festival. Posjetitelji i prolaznici će moći kupiti različite sadnice i ukrase za vrt, cvijeće izrađeno od različitih materijala, ukrasne sličice, zdjelice, oslikana stakla, boce, drvene kutije i sl.; a sve to s osnovnim motivom razonobojnog cvijeća.

Istog dana u večernjim satima Općina Župa dubrovačka počastit će svoje stanovnike i njihove goste besplatnim koncertom Jasmina Stavrosa.

Koncert je u petak 23. svibnja s početkom u 21:00 sat, na parkingu ispred trgovačkog centra Mercator.

Za nadolazeći vikend očekuje nas spektar sportskih događanja  kao što su humanitarni eko kros, bridge turnir, klupsko natjecanje u udičarenju , ekološko čišćenje podmorja.

Misa za poginule u Domovinskom ratu održat će se u nedjelju u 19:00 sati u Mandaljeni, a nakon mise Udruge proizišle iz Domovinskog rata sa predstavnicima Općine  položit će vijenci na Spomen obilježje

Na sam dan Općine, u ponedjeljak 26. svibnja, u jutarnjim satima Limena glazba ispratit će župske čelnike koji će položiti vijence na spomen ploče poginulim braniteljima s područja Župe dubrovačke.

Program obilježavanja dana Općine završit će se svečanom sjednicom na kojoj će se dodijeliti javna priznanja za postignuća važna za Općinu Župa dubrovačka, kojoj će prethoditi nastup župskih mažoretki i limene glazbe.  

Popularni Članci