ZABAVNO I EDUKATIVNO Počinje 'Nastava u Muzeju', djeca će moći izvoditi pokuse i slušati predavanja

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Već četvrtu godinu zaredom u Prirodoslovnom muzeju Dubrovnik održat će se se program „Nastava u Muzeju“ koji uključuje izvanučioničku nastavu, a usklađen je s nastavnim planom i programom biologije za osnovne i srednje škole. Program se sastoji od predavanja i praktičnog dijela u kojem se koriste muzejski predmeti i svježi preparati za seciranje.

Program će započeti nastavnom jedinicom „Ribe“ krajem ožujka, a tijekom travnja i svibnja održati će se jedinica „Mekušci“ te od ove godine nove nastavne jedinice „Bodljikaši“, Mala škola dendrokronologije“ i „Biljna fiziologija kroz pokuse“.

U nastavnoj jedinici„Bodljikaši „polaznici će saznati više o biologiji i morfologiji morskih ježinaca, a u radionici „Umjetna oplodnja i rani embrionalni razvoj hridinastog ježinca Paracentrotuslividus“ izvesti će pokus i promatrati razvoj oplođene jajne stanice pomoću mikroskopa. „Biljna fiziologija kroz pokuse“polaznicima omogućuje samostalno izvođenje pokusa osmoza u gomolju krumpira, plazmoliza i deplazmoliza temehanizam otvaranja i zatvaranjapuči. „Mala škola dendrokronologije“ nudi predavanje o drvenastom bilju, načinu stvaranja i brojanja godova te radionicu „Prstenovi života“ u kojoj će polaznici pomoću ofsetne boje uzimati otiske godova drveća s poprečnog presjeka.

Pozivamo sve zainteresirane da se jave u Prirodoslovni muzej Dubrovnik. 

Popularni Članci