POZIV MALIM KREATIVCIMA Prijavite se na besplatne likovne radionice 'Držićev reneransni Grad'

Autor: dubrovackidnevnik.hr
Dom Marina Držića poziva djecu od prvog do četvrtog razreda osnovne škole da se prijave za sudjelovanje na besplatnoj likovnoj radionici „Držićev renesansni Grad“, koja počinje sutra, 19. srudenog. 

Radionica se održava subotom u tri termina:
prva grupa od 9.00 do 10.30,

druga grupa od 10.30 do 12.00 i

treća grupa od 12.00 do 13.30 sati.

Pod vodstvom mentorice Jasmine Runje, muzejske pedagoginje Doma Marina Držića, polaznici će se okušati u području kiparstva, oblikujući reljefe u glinamolu koje će završno oslikati.

Po završetku likovne radionice „Držićev renesansni Grad“ bit će organizirana prodajna izložba nastalih radova, a sav prihod donirat će se Dječjem domu Maslina. Pozivaju zainteresirane učenike od prvog do četvrtog razreda da se što prije prijave putem društvenih mreža Doma Marina Držića ili na e-mail: jasminarunje@gmail.com.
“Svako je dijete umjetnik. Problem je ostati umjetnik nakon odrastanja.” - ustvrdio je Pablo Picasso. Ali je ponudio i odgovor: „Naučite pravila kao profesionalac, tako da ih možete kršiti kao umjetnik.“

Polaznici likovne radionice „Držićev renesansni Grad“ će uz stjecanje novih znanja o najvećem hrvatskom komediografu, Marinu Držiću, imati priliku razvijati vlastitu likovnu pismenost, kreativni pristup likovnom problemu, te upoznati i savladati kiparsku likovnu tehniku.

Popularni Članci