POŽURITE, OSTALO JE JOŠ MALO VREMENA Akcija za siromašne u Africi privodi se kraju, ali još možete sudjelovati

Autor: dubrovackidnevnik.hr Autori fotografija: Goran Mratinović
Humanitarna akcija „Mojih nekoliko kuna za obrok u Africi“ privodi se kraju te će se zaključiti u četvrtak 31. srpnja 2020. Iz Caritasa Dubrovačke biskupije zahvaljuju svima koji su putem milodara na misama 28. lipnja dali već svoj novčani prilog, kao i svima onima koji su s dubrovačkog područja, ali i iz raznih mjesta diljem Hrvatske, uplatili novčane iznose putem računa za ovu namjenu.

Dubrovački Caritas uspostavio je kontakt s Caritasom u Zimbabweu te će sva prikupljena novčana sredstva biti njima uplaćena.


Podsjetimo, afrički biskupi ovog proljeća uputili su apel za pomoć stanovništvu afričkog kontinenta čiji je južni i istočni dio osobito pogođen velikim sušama te im prijeti velika humanitarna katastrofa. Dubrovački biskup mons. Mate Uzinić pismom je pozvao vjernike da se odazovu i pomognu: „Premda se i sami nalazimo u složenoj ekonomskoj situaciji, ne možemo ostati gluhi na vapaj naše gladne braće i sestara, stoga smo odlučili da biskupijski Caritas pokrene projekt prikupljanja novčane pomoći za glađu ispaćeni narod Zimbabwea.“


U toj afričkoj zemlji, koja se već duži niz godinama bori s teškom gospodarskom i socijalnom krizom, dugotrajna suša prouzročila je dodatne probleme kao što su nedostatak pitke vode, izgladnjelost i pomor životinja, nedostatak hrane,  objasnio je biskup razloge za pokretanje ove akcije. Prema posljednjim podacima, koje je u siječnju 2020. objavio Svjetski program za hranu (WFP), ukupno 5,5 milijuna stanovnika ruralnih područja i 2,2 milijuna stanovnika u urbanim područjima te zemlje trpi zbog ozbiljne nestašice hrane, a uz to, uslijedili su i problemi vezani uz pandemiju Covid-19.


Ako zbog bilo kojeg razloga još niste uspjeli darovati svojih par kuna za pomoć stanovnicima Zimbabwea možete to učiniti do petka, 31. srpnja kada će završiti ova akcija. Poseban račun Caritasa Dubrovačke biskupije otvoren u OTP banci: Naziv računa je: CARITAS DU, PRIKUPLJANJE POMOĆI,  a broj računa: HR3924070001500003665 uz naznaku ZA ZIMBABWE.


Planirani humanitarni koncert koji se trebao održati krajem srpnja kao drugi dio akcije Caritasa Dubrovačke biskupije „Mojih nekoliko kuna za obrok u Africi“ zbog epidemioloških razloga ipak neće biti organiziran.

Dubrovačka Biskupija 

*Na fotografiji je djelo Boža Benića. 

Popularni Članci